zoomtext

AANKONDIGING REIS: Op zoek naar sporen van de Reformatie

Vorig jaar hebben Henny van Geemen en ds. Martien Pettinga een reis geleid naar Duitsland, in het kader van het Lutherjaar 500 jaar Reformatie. De reis die wij nu aankondigen, is er in zekere zin een vervolg op. Maar ook wie niet mee is geweest in 2017, is van harte welkom bij onderstaande reis!
Globaal komt de reis neer op een bezoek aan Lutherstad Worms en Heidelberg (Duitsland), o.a. bekend om de Catechismus, Basel (Zwitserland), waar niet alleen Calvijn heeft gewerkt, maar ook de bekendste protestantse theoloog van de 20e eeuw, Karl Barth. Via Lausanne bereiken we Genéve, op de grens van Zwitserland en Frankrijk. Genève is dé stad geworden van Calvijn, maar heeft uiteraard ook veel meer te bieden, o.a. de prachtige ligging aan het Meer van Genève. Op de terugreis doen we Straatsburg (Frankrijk) aan, beroemd vanwege de kathedraal, maar ook in de geschiedenis van het protestantisme belangrijk.
De 7-daagse reis zal gehouden worden van zaterdag 8 september tot en met vrijdag 14 september 2018.
Als u meer informatie wilt, dan kunt u zich wenden tot Henny van Geemen, tel. 0299 - 651390 / e-mail: t.van.geemen1@kpnplanet.nl

Doordeweekse activiteiten

Doordeweeks zijn er vele inspirerende plekken van ontmoeting. Plekken waar je je talenten kunt inzetten of juist samen bezig kunt zijn met geloofsverdieping.

Programmaboekje

Elk jaar wordt een programmaboekje uitgegeven, steeds in september aan het begin van een nieuw kerkelijk seizoen. Hierin vindt u namen en adresgegevens van de contactpersonen, een overzicht van de gespreks-, bijbel- en gebedskringen en nog veel meer.

Klik hier om het programmaboekje 2017-2018 te openen.

Kerkblad

De Protestantse Gemeente Monnickendam geeft wekelijks een Kerkblad uit, dat op vele honderden adressen wordt bezorgd. In het kerkblad staat veel informatie over wat er in de gemeente te doen is. Ook worden er regelmatig meditatieve en opiniërende artikelen in opgenomen. De abonnementsprijs bedraagt € 6,80 per jaar. Een abonnement (ook digitale versie beschikbaar) kunt u aanvragen bij:

dhr. J. Bark    654879     e-mail: fam.bark@kpnplanet.nl

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2017-2018: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft

Tien avonddiensten rondom het thema: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2018 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype