zoomtext

Orgel

De organist van de Grote Kerk, Wim Dijkstra, organiseert door het jaar heen concerten op zondagmiddag, vaak in samenwerking met talentvolle musici uit de regio (Bach in Monnickendam). Informatie daarover is te vinden in het kerkblad en de plaatselijke media. Ook biedt hij de mogelijkheid tot orgellessen op het Gerstenhauerorgel van de Grote Kerk.

Wim Dijkstra     020-6180788

Cantorij PGM

Ter ondersteuning van de gemeentezang is er de Cantorij onder leiding van Wim Dijkstra. Deze Cantorij staat geheel ten dienste van de gemeentezang en kerkmuziek in de liturgie. Over ’t algemeen wordt eens per maand aan de ochtenddienst meegewerkt. Het Liedboek Zingen en bidden in huis en kerk biedt nogal wat liederen die minder gemakkelijk direct door de gemeente te zingen zijn dan wel liederen waarbij refrein en strofen elkaar afwisselen. Hierin is de Cantorij behulpzaam. De Cantorij repeteert op dinsdag van 17.45 tot 18.45 uur in de Opstandingskerk onder leiding van Wim Dijkstra. Als u ook wilt meezingen, bel hem: 020-6180788.

Couleur Locale

Couleur Locale is een gemengd koor onder leiding van Marjo van den Doel. Het repertoire is zeer afwisselend en bestaat uit klassieke muziek, spirituals, gospels, etc. Elke dinsdagavond van 20:15 – 22:15 uur repeteert het koor met veel enthousiasme in de Opstandingskerk. Het koor verleent medewerking aan kerkdiensten in Monnickendam en omstreken en organiseert regelmatig een concert. 

Kees van der Schaaf         020 4033738       voorzitter

Riek Meulbroek                 0299 653134       secretaresse

Bert Reiling                        0299 655830       penningmeester

Zuiderzeekoor

Het Zuiderzeekoor is een gemengd koor voor 55-plussers. Dirigent is Gerarda Bloem. Het koor zingt bij kerkdiensten in de eigen gemeente, in andere kerken, verzorgingshuis Swaensborch en andere verzorgingshuizen. In de kersttijd organiseert het koor een KERST-INN. Er wordt steeds nieuwe muziek ingestudeerd, zodat het repertoire afwisselend is. De repetitie is vrijdagmiddag van 2 tot 3 uur in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk, met daarna een kopje koffie/thee. U bent van harte welkom om eens te komen kennismaken tijdens onze repetitiemiddag.

Ineke Roos                 653793              voorzitter

Gerard de Bruijn       06-22410221    secretaris

LPG-band

De LPG-band is de vaste begeleidingsband van de LPG-diensten. De band bestaat uit een mix van jong en oud, allemaal even enthousiast. Gitaar, piano, fluiten en andere instrumenten begeleiden de samenzang.

Het nieuwe liedboek geeft ons een schat aan nieuwe liederen. Een uitdaging voor de band om ze te spelen, een uitdaging voor u om ze te zingen.

Doet u mee?

Hanneke van der Heiden    652362    contactpersoon

The Rising

The Rising is rond 2008 ontstaan vanuit de Meet & Greet avonden. De band bestaat uit Marten Zeeman en Anna van der Heiden (zang), Jelle Abma (gitaar), en Rinse Meenks (cajon). Het repertoire bestaat uit Opwekkingsliederen, psalmen van nu, casual nummers en popliedjes. Verder spelen zij met enige regelmaat tijdens kerkdiensten in Monnickendam en omgeving. De band vindt het leuk om samen muziek te maken en nog leuker om dat voor publiek te doen!

Marten Zeeman          06-55525207     contactpersoon

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2018 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype