zoomtext

Avonddiensten zijn er iedere zondag om 19.00 uur en worden meestal gevierd in de Opstandingskerk en in de zomer een aantal keren in de Lutherse Kerk. Hieronder een overzicht van bijzondere avonddiensten.

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

9 sept 2018: Hier hangt alles van af!
23 sept 2018: Eerlijk naar God, eerlijk naar jezelf
7 okt 2018: Bidden is geen sprookje
4 nov 2018: Wat levert het op?
20 jan 2019: Het tegendeel van de dood
17 feb 2019: Uw wil geschiede
24 mrt 2019: Ik weet niet wat ik bidden moet
28 apr 2019: Uit de diepten
19 mei 2019: Tegen de angsten
23 jun 2019: Verzet en overgave

Een jaarthema, dat diep ingrijpt. Het raakt je ziel. Het is een tere zaak. En raakt tegelijk aan heel het leven. In de liturgie kun je meedoen in het gezamenlijke, bidden in je eentje is nog weer anders. Er zijn praktische obstakels en diepe geloofsvragen die je bidden kunnen blokkeren. Tegelijk is het een hoge eer en een wonderschone gedachte, dat jij als mens de grote God werkelijk kunt aanspreken. Meer dan genoeg reden om er ons als gemeente op te bezinnen en van elkaar over te horen.
Het jaarthema is hierboven in tien kleinere thema’s uiteengelegd. In tien avonddiensten worden die gaandeweg doordacht en besproken. De Opstandingskerk is voor al deze diensten rond het jaarthema de plaats van samenkomst.

Diensten van Lofprijzing en Gebed

In 5 avonddiensten van Lofprijzing en Gebed gaan we ook dit seizoen weer op weg met het jaarthema. Deze diensten worden voorbereid door de werkgroep in samenwerking met een van beide predikanten. We zingen liederen van Lofprijzing en Aanbidding. De liederen komen uit het Nieuwe Liedboek, als ook uit Opwekking en andere bundels. De diensten worden begeleid door de LPG-band.

Vieringen rondom Taizé en Iona

Enkele keren per jaar wordt een vesper gehouden vanuit de spiritualiteit van Taizé en Iona. De vespers worden gehouden in de Doopsgezinde Vermaning en voorbereid door een groep gemeenteleden.

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype