zoomtext

Avonddiensten zijn er iedere zondag om 19.00 uur en worden meestal gevierd in de Opstandingskerk en in de zomer een aantal keren in de Lutherse Kerk. Hieronder een overzicht van bijzondere avonddiensten.

PSALMEN: Gelezen, gezongen, uitgelegd

Psalmen zijn Hebreeuwse liederen, overgeleverd in het oudste deel van de Bijbel. In ‘Het vijfdelige boek der Psalmen’ vind je er 150 bijeen gebracht: Liederen vaak afkomstig uit de hitte van het leven, dus vol emoties, zoals schrik, woede, bitterheid, vertrouwen, blijdschap, haat, liefde, schuldgevoel, verlangen, doodsangst, hoop, geloof in gerechtigheid en in God.
Je hebt Psalmen in allerlei maten: Telt Psalm 119 maar liefst 176 verzen, Psalm 117 telt er slechts twee. Ook heb je Psalmen in allerlei soorten: pelgrimsliederen, natuurlie-deren, psalmen die de geschiedenis bezingen, liederen om dank te uiten, strijdliederen, klaagliederen, liederen die Gods regime over de wereld bezingen, liederen van het individu en van het collectief.
Psalmen kun je lezen, beluisteren, bidden. Je kunt ze ook zingen, ook in het Nederlands, want ze zijn al vele malen, vaak indrukwekkend goed vertaald, niet zelden berijmd en al.

Deze zomer worden in het Lutherse kerkje te Monnickendam in liturgische vieringen 11 van deze psalmen voorgelezen, vervolgens door ter zake kundige exegeten uitgelegd en door wie maar wil  en als het even kan ook gezongen.

U bent van harte welkom. Toegang gratis, wel wordt er, zoals in kerkelijke vieringen gebruikelijk een collecte gehouden.

Diensten van Lofprijzing en Gebed

In 5 avonddiensten van Lofprijzing en Gebed gaan we ook dit seizoen weer op weg met het jaarthema. Deze diensten worden voorbereid door de werkgroep in samenwerking met een van beide predikanten. We zingen liederen van Lofprijzing en Aanbidding. De liederen komen uit het Nieuwe Liedboek, als ook uit Opwekking en andere bundels. De diensten worden begeleid door de LPG-band.

Vieringen rondom Taizé en Iona

Enkele keren per jaar wordt een vesper gehouden vanuit de spiritualiteit van Taizé en Iona. De vespers worden gehouden in de Doopsgezinde Vermaning en voorbereid door een groep gemeenteleden.

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2018 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype