zoomtext

Nieuwsberichten:

- Zomer 2019 Taizé
- Agenda World Servants
- Avonddiensten vanaf Pasen
- Jeugdkamp 2019
- Hulp gevraagd

ZOMER 2019 NAAR TAIZÉ

Afgelopen zomer zijn we weer met een groep jongeren naar Taizé geweest: een kleine plaats in Frankrijk, waar elk jaar duizenden jongeren uit heel Europa samen komen om elkaar te ontmoeten, samen te denken over de dingen die er écht toe doen en - uiteraard - ook veel lol te hebben. We zijn daar te gast bij de broeders van Taizé, een behoorlijk unieke gemeenschap van broeders uit verschillende kerken, protestants én katholiek. Zij ontvangen nu al jaren iedere week groepen jongeren in hun dorp, en ieder jaar vinden er weer nieuwe mensen hun weg daar naartoe. Sommigen komen er naartoe voor de stilte, andere voor het zingen in de kerkdiensten, maar vrijwel allemaal komen ze voor de bijzondere sfeer die er is en de ontmoetingen die je er hebt. En je neemt er ook altijd weer iets nieuws van mee terug.
Terwijl we nog in Taizé waren, zijn we alweer begonnen met het maken van plannen voor 2019. Het idee is dat we gaan in de laatste week van de zomervakantie voor de middelbare scholen, van zondag 18 tot zondag 25 augustus 2019. We vertrekken zondagmorgen vroeg, dan zijn we in loop van de middag in Taizé. Duur is het niet, overigens: een hele week verblijf + alle maaltijden kost ongeveer 70 Euro (voor jongeren onder de 30). En daarnaast delen we de kosten voor de benzine om er te komen.

De eerste auto is al vol, maar als er meer mensen interesse hebben, dan regelen we er gewoon nog een auto bij. Of auto's. Of een busje. Dat komt wel goed. Dus:
* ben je 15 jaar of ouder (of al wat ouder maar nog redelijk jong in je hoofd)?
* wil je, voor je weer begint aan een jaar studeren of werken, een week er he-le-maal uit zijn?
* lijkt het je leuk om mensen te ontmoeten uit allerlei landen en allerlei kerken?
Dan is Taizé waarschijnlijk iets voor jou.
Heb je interesse, geef ons dan een seintje. En weet je echt nog niet of je mee wilt, maar wil je er wel meer over weten, laat het ook weten! Je kunt ons bereiken met een mailtje naar Nico van Baren (nvbaren@quicknet.nl).

Agenda World Servants

25 mei: Korendag - World Servants verzorgen de catering in de Opstandingskerk.

Ook is het al weer volop voorjaar! Heeft u dus nog een heg of struik die gesnoeid moet worden? Of andere tuinklus die gedaan moet worden? Stuurt u dan een mailtje naar  worldservants_monnickendam@outlook.com of laat een briefje achter in de klussenbox in de Opstandingskerk. Ook als u andere klussen heeft, zoals schoonmaken, catering of iets anders, kunt u mailen! Bellen kan ook naar 06-15075363.

Avonddiensten vanaf Pasen

Enige tijd geleden heeft de kerkenraad besloten om meer avonddiensten te gaan houden in de Lutherse Kerk aan het Zuideinde. Deze nieuwe regeling gaat de zondag na Pasen a.s. in en duurt tot en met september.
Er is bij de Lutherse Kerk minder parkeerruimte dan bij de Opstandingskerk. Wie met de auto komt, kan bij de Opstandingskerk parkeren, vandaar is het een paar honderd meter lopen naar het Zuideinde. Ook op ’t Prooijen is vaak wel parkeerplek. De kerk is prima lopend en op de fiets bereikbaar!
Er wordt onderzoek gedaan om te bezien of en zo ja hoe de avonddiensten in de Lutherse Kerk te beluisteren zijn. Daarover later meer informatie als er duidelijkheid over is.

Jeugdkamp 2019

Van 28 t/m 29 juni wordt er een kamp georganiseerd voor kinderen uit groep 5, 6 en 7. Op het programma staan: lol maken, spelletjes doen en lekker sporten.
Heb je zin om mee te gaan? Kijk snel bij de rubriek Jeugd om te zien hoe je je kan aanmelden!

Hulp gevraagd

Beeld en Geluid
Wegens het vertrek van enkele medewerkers is het team van Beeld en Geluid dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team willen versterken. Het gaat om het bedienen van de beeld en/of geluidsinstallatie tijdens de kerkdiensten en eventueel rouw- en trouwdiensten. Je hoeft geen verstand van deze techniek te hebben want alles valt te leren. Lijkt het je leuk of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met:  
Adrie van Lopik,coördinator Beeld & Geluid Grote Kerk; tel.0299-654642 of 06-10749574
Gijs Rebel, coördinator Beeld & Geluid Opstandingskerk; tel. 06-10980940

Jeugdclubs
Van september t/m eind maart is er van maandag t/m donderdagavond jeugdclub voor kinderen van de basisschool (groep 3-8). Door de kinderen wordt er elke week hard gewerkt om een knutselwerk af te krijgen. Er wordt gezaagd, getimmerd, gekleid, geverfd, gebakken, gesoldeerd, etc. 
Wij zijn nog op zoek naar extra clubleiding. Lijkt het je wat? Neem contact op: tel. 06-25110993

 

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype