zoomtext

Nieuwsberichten:

- Gemeenteavond 11 april
- Agenda World Servants
- Veertigdagen Vespers
- Kledinginzameling 13 april
- Jeugdkamp 2019
- Hulp gevraagd

Uitnodiging gemeenteavond

Deze wordt gehouden op 11 april vanaf 20:00 in de Opstandingskerk. Het belooft een interessante en afwisselende avond te worden. Uiteraard zal er kort worden teruggekeken op 2018, maar we willen ook vooruit kijken. De Commissie Blijven Bouwen! komt vertellen over hun opdracht om de toekomst van onze gemeente te onderzoeken. Omdat de opdracht nog niet is afgerond zal de commissie nog niets van de inhoud kunnen prijsgeven. Gelukkig blijven er meer dan genoeg interessante zaken over waarover ze u kan vertellen. Daarnaast hoopt de commissie in de pauze met u in gesprek te gaan.
Vanaf 19:30 is er koffie en thee en kunt u in zaal 2 uw vragen stellen over de jaarrekening van de diaconie. Om 20:00 zal de gemeenteavond worden geopend.
Het programma ziet er als volgt uit:
1) Opening
2) De diaconie in 2018; terugblik op de diaconale activiteiten in 2018
3) Financiële highlights PGM; resultaten 2018 en vooruitzicht 2019 door Commissie van Kerkrentmeesters
4) Commissie Blijven Bouwen!
Pauze met koffie en thee
5) Update van het jeugdwerk; door jeugddiaken Maaike Klijn
6) Update van het pastoraat; door Marjan Bakker, lid van het pastoraal team
7) Jaarverslag 2018; korte toelichting en mogelijkheid tot vragen
8) Vragen
9) Sluiting

U ziet dat er alle reden is om in uw agenda te noteren: gemeenteavond PGM, 11 april om 20:00 in de Opstandingskerk.

Agenda World Servants

12 april: eten met muziek in Gebouw Samuel. Specifieke informatie volgt, maar zet de datum vast in uw agenda!
21 april: Paasactie - tulpenverkoop in de Grote kerk

Ook staat het voorjaar weer voor de deur! Heeft u dus nog een heg of struik die gesnoeid moet worden? Of andere tuinklus die gedaan moet worden? Stuurt u dan een mailtje naar  worldservants_monnickendam@outlook.com of laat een briefje achter in de klussenbox in de Opstandingskerk. Ook als u andere klussen heeft, zoals schoonmaken, catering of iets anders, kunt u mailen! Bellen kan ook naar 06-15075363.

Oecumenische Veertigdagenvespers

Ieder jaar komen wij in de weken op weg naar Pasen – de Veertigdagentijd – bijeen in de Doopsgezinde Vermaning aan het Wezenland voor een korte vesper (avondgebed). Deze vespers worden steeds op woensdagavond gehouden, van 19.00 uur tot (ongeveer) 19.40 uur.
De Veertig Dagen beginnen op de Aswoensdag, woensdag 6 maart. Op deze avond is er in de RK Kerk aan het Noordeinde een viering. Daarna zijn er zes vespers in de Vermaning, op woensdagavond 13, 20 en 27 maart en op 3, 10 en 17 april. De pastores Henk Bak, Eugène Baljet, Charlotte Kremer en Martien Pettinga zullen in deze vieringen voorgaan. Het thema is deze keer ‘Veertig Dagen aan de hand van Paulus’.
Ieder is van harte welkom!

Kledingactie 2019 Mensen in Nood

De jaarlijkse kledingactie voor  Mensen in Nood in Waterland zal worden gehouden op zaterdag 13 April  2019. In Monnickendam, Ilpendam, Watergang, Broek in Waterland, Uitdam en Zuiderwoude wordt tussen 10.00 en 12.00 uur huis aan huis kleding opgehaald  Wilt U deze datum alvast noteren? Helpt u ook dit jaar weer mee en bewaar uw kleding voor Mensen in Nood ?!
Ook dit jaar bezorgen wij weer huis aan huis kleding zakken. Mensen in Nood Waterland heeft een eigen kledingdepot in Zuiderwoude waar het hele jaar kleding wordt opgeslagen. Heeft u kleding voor Mensen in Nood dan kunt u contact opnemen (coördinator: 06444525380.

Mensen in Nood heeft voor het komend voorjaar, in samenwerking met hulporganisatie Cordaid, een nieuw goed doel uitgekozen. De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de eerste helft  van 2019 naar een project in Sulawesi. Op 28 september 2018 is Sulawesi getroffen door een aardbeving en een tsunami, met aardverschuivingen tot gevolg. De aardverschuivingen hebben 2.087 mensen gedood  en meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire  voorzieningen. Onder deze zware omstandigheden zal wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.

Jeugdkamp 2019

Van 28 t/m 29 juni wordt er een kamp georganiseerd voor kinderen uit groep 5, 6 en 7. Op het programma staan: lol maken, spelletjes doen en lekker sporten.
Heb je zin om mee te gaan? Kijk snel bij de rubriek Jeugd om te zien hoe je je kan aanmelden!

Hulp gevraagd

Beeld en Geluid
Wegens het vertrek van enkele medewerkers is het team van Beeld en Geluid dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team willen versterken. Het gaat om het bedienen van de beeld en/of geluidsinstallatie tijdens de kerkdiensten en eventueel rouw- en trouwdiensten. Je hoeft geen verstand van deze techniek te hebben want alles valt te leren. Lijkt het je leuk of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met:  
Adrie van Lopik,coördinator Beeld & Geluid Grote Kerk; tel.0299-654642 of 06-10749574
Gijs Rebel, coördinator Beeld & Geluid Opstandingskerk; tel. 06-10980940

Jeugdclubs
Van september t/m eind maart is er van maandag t/m donderdagavond jeugdclub voor kinderen van de basisschool (groep 3-8). Door de kinderen wordt er elke week hard gewerkt om een knutselwerk af te krijgen. Er wordt gezaagd, getimmerd, gekleid, geverfd, gebakken, gesoldeerd, etc. 
Wij zijn nog op zoek naar extra clubleiding. Lijkt het je wat? Neem contact op: tel. 06-25110993

 

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype