zoomtext

Nieuwsberichten:

- Privacyverklaring
- Beach Challenge op 14 juli a.s.
- Leding gezocht voor de jeugdclubs
- Taizé-reis augustus/september 2018

Privacyverklaring PG Monnickendam

Per 25 mei j.l. is de ‘Algemene verordening gegevensbescherming’ (=AVG) van kracht geworden. Deze verordening geldt voor de gehele Europese Unie en betreft de behandeling van persoonsgegevens, kortom ‘de privacy’. In Nederland vervangt deze AVG de bestaande wetgeving aangaande de behandeling van persoonsgegevens. Elke organisatie, onderneming, instelling alsook elk kerkgenootschap wordt geacht zich strikt aan de AVG te houden.
De afgelopen periode hebben wij een zogeheten privacy-verklaring voor de Protestantse Gemeente Monnickendam opgesteld, welke uiteraard gebaseerd is op de voornoemde AVG. Bij de opstelling daarvan zijn wij uitgegaan van het model dat de landelijke PKN daarvoor beschikbaar heeft gesteld.
Klik hier om de privacyverklaring te lezen.

BERICHT VAN DE JEUGDCLUBS; LEIDING GEZOCHT!

Het seizoen zit er al eventjes op. Het jeugdlokaal ziet er tip top uit voor een nieuwe start. Wij kunnen in september helaas nog niet van start op de maandagavond. Wij zoeken leiding voor de knutsel/timmerclub op de maandagavond van 19.00-20.15 uur voor de jongens uit groep 5/6. Het seizoen loopt van ½ september tot ½ maart.  Het gaat om de aansturing van jongens, die in 1-2 avonden een knutselwerk maken van allerlei soorten materiaal. Als u een beetje handig en creatief bent dan bent u meer dan welkom. Als u dat niet bent dan bent u ook hartstikke welkom en wordt u vanzelf wel handig en creatief!
Heeft u een avond vrij of maakt u deze vrij voor de enthousiaste jeugd die op u zit te wachten tot ze hun creativiteit weer kwijt kunnen? Of weet u iemand die dit leuk gaat vinden? Laat het me weten!

Monique de Boer
Tel. 06 2511 0993

Taizé-reis 26 augustus - 2 september 2018

In de laatste week van de zomervakantie wordt er vanuit Monnickendam weer een reis georganiseerd naar Taizé. Taizé is een klein dorpje in Frankrijk, niet ver van de Zwitserse grens, waar sinds 1940 een kleine kloostergemeenschap gevestigd is, met (heel bijzonder) mensen uit allerlei kerkelijke richten, protestants en katholiek. In de zomermaanden bezoeken elke week duizenden jongeren uit heel Europa dit kleine dorp.

Wanneer je een weekje in Taizé bent volg je het ritme van de gemeenschap. Dagelijks drie keer een dienst waarin wordt gebeden, waarin we stil zijn en ook veel zingen. Daar omheen ontmoet je elkaar in gespreksgroepjes, activiteiten, maaltijden. Even een weekje helemaal weg van je eigen gehaaste leven. Tijd voor mooie ontmoetingen, leuke gesprekken, bijzondere ervaringen en ook ontzettend veel lol. Een week om niet snel te vergeten!

De kosten voor een verblijf in Taizé zijn niet hoog: de gehele week verblijf (slaapplaats en maaltijden) kost voor een jongere tussen de 50 en 75 Euro, afhankelijk van wat je zelf kunt betalen. Als we met een groep met een paar auto's gaan, dan delen we samen de benzinekosten. We vertrekken zondagmorgen 26 augustus vroeg vanaf de Grote Kerk en zijn de zondag erop, 2 september, ergens in de middag weer thuis.

De afgelopen jaren zijn we al meerdere malen met een groep uit Monnickendam en omgeving naar Taizé geweest - en ook voor deze week hebben zich al verschillende jongeren aangemeld. Dus: als jij tussen de 15 en 30 bent en zin hebt om vlak voordat je school of studie weer begint nog even 'bij te tanken' op een bijzondere plek, laat het dan weten aan Nico van Baren (nvbaren@quicknet.nl).

Ook als je het nog niet zeker weet of meer wilt weten, laat van je horen - we zijn van plan later dit voorjaar nog een bijeenkomst te organiseren voor als jij en/of je ouders meer willen weten over wat dat nou is, Taizé...

Wil je alvast een eerste indruk krijgen, kijk dan op de site van Taizé (in het Nederlands): http://taize.fr/nl.

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2018 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype