zoomtext

Project FIX YOU 2018 van de diaconie is begonnen

Op vrijdag 9 maart is de wedstrijd Fix you 2018 gestart. Na kort met elkaar verkend te hebben wat de mogelijke doelgroepen zijn aan wie je hulp kunt bieden, werden er 4 groepjes gevormd. Binnen elke groep is een doelgroep bepaald en wat je voor deze doelgroep zou kunnen betekenen.
De groepen zijn;
Een zetje in de rug – mensen in de bijstand in contact brengen met bedrijven en verenigingen om de mogelijkheden te vergroten om een (vrijwillige) baan te vinden, voor de kinderen uit deze gezinnen een sportdag organiseren en ondersteunen bij het lid worden van een (sport)vereniging
Blije vogels – activiteiten organiseren door jongeren voor en met ouderen
Come together – vluchtelingen in Waterland in contact brengen met de inwoners en diverse verenigingen om zo een sociaal netwerk te realiseren en mogelijkheid te bieden deel te nemen aan verenigingsactiviteiten
Kerkdiner – jongeren koken maandelijks voorafgaand aan de avonddienst eventueel gecombineerd met een thema

Op de volgende bijeenkomst op 23 maart worden de groepen begeleid bij de financiën van hun voorstel. In de tussentijd kunnen ze verkennen wie er bij hun voorstel nodig zijn en het idee verder uitwerken.

Uiteindelijk wordt er tijdens de finale op vrijdag 6 april het winnende project gekozen. Hierbij is ook uw hulp nodig. Naast de vakjury kan namelijk ook het publiek een stem uitbrengen! Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon, voorzitter van de vakjury, zal de prijs uitreiken. De prijs bestaat uit een budget van € 4.000 voor uitvoering van het project en een recreatiebon voor de winnende groep.

Het prijzengeld wordt ter beschikking gesteld door de diaconie van de Protestantse Gemeente Monnickendam en de Parochiële Caritas Instelling Monnickendam.


18/3 - Penitence, Pardon & Peace
               door Couleur Locale

Monnickendam - Zondag 18 maart organiseert de werkgroep Kerk naar Buiten van de Protestantse gemeente Monnickendam om 19.00 uur een Dienst met Belangstellenden in de Opstandingskerk aan de Graaf Willemlaan 1 in Monnickendam. Deze dienst staat in het teken van de veertigdagentijd. Vocaal ensemble Couleur Locale onder leiding van Marjo van den Doel brengt de cantate Penitence, Pardon & Peace van J.H. Maunder ten gehore, begeleid door Anton Poot op orgel. Solisten zijn Evelyn Dijk (sopraan) en Paul Ebens (bariton). Voorganger is ds. Eugène Baljet. De toegang is gatis.

De werkgroep nodigt u van harte uit om ook belangstellenden mee te nemen naar deze cantatedienst. Houdt u wel even rekening met de afsluiting van de Bernardbrug in Monnickendam. Bezoekers van buiten Monnickendam moeten via Broek in Waterland en Zuiderwoude of via de afslag Monnickendam Noord rijden. Even lastig, maar... de moeite waard!


29/3 - Bijbel en Borrel Monnickendam:
                      Special Edition

 

Wat? samen The Passion kijken
Wanneer? donderdag 29 maart 2018
Waar? jeugdlokaal van de Opstandingskerk
Hoe laat? 20.30–22 uur, inloop vanaf 20:15 uur
Wie? iedereen tussen de 18 en 45 jaar

Je bent van harte welkom om op donderdag 29 maart samen The Passion 2018 te komen kijken.The Passion wordt opgevoerd in De Bijlmer en wordt live uitgezonden vanaf 20.30 uur op NPO1. The Passion vertelt tijdens een uniek muziekevenement het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Neem gerust een introducee mee!
Het is een “bring your own borrel”. Dus neem zelf een hapje of een drankje mee, dan hebben we genoeg om samen te delen.

Voor meer informatie, check onze facebookpagina: Bijbel en Borrel Monnickendam

Marion Boom: 06-23126588    Joke Karmelk-Ottens: 06-11480068

 

 

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2017-2018: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft

Tien avonddiensten rondom het thema: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2018 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype