zoomtext

Zondagmiddag 1 oktober aanstaande gaat het nieuwe concertseizoen van Bach in Monnickendam feestelijk van start met een late cantate van de grootmeester. Bach schreef het werk in 1737 ter gelegenheid van de installatie van de nieuwe Heer van Wiederau, een klein plaatsje ten zuiden van Leipzig. De tekst Angenehmes Wiederau werd Freue dich, erlöste Schar toen Bach de cantate in de kerk ging uitvoeren.

Het Nicolaas Consort bestaat voor de uitvoering van deze cantate uit strijkers, orgel, fluiten en hobo’s. Speciaal voor dit concert wordt het professionele kamerkoor PA’dam aangevuld met amateurzangers uit de regio, die een paar keer extra gerepeteerd hebben onder leiding van dirigent Maria van Nieukerken.

Het koor heeft ook de hoofdrol in de hymne Hör mein Bitten van Mendelssohn, met begeleiding op het Gerstenhauer-orgel. Als solostukken twee Adagio’s van Janáček. Deze fijnzinnige, Tsjechische componist leefde van 1854 tot 1928. Hij schreef muziek in een geheel eigen stijl. Maar ook al vallen zijn werken moeilijk in een hokje te plaatsen, ze oefenen altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit.

Het concert in de Grote Kerk begint om half vier.

Om kwart over drie geeft componist Gustavo Trujillo een toelichting op de muziek. Entree is 11 euro voor volwassenen, 1 euro voor kinderen.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2018 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype