zoomtext

In Duitsland zie je het alom, bij ons minder, maar 2017 is het Lutherjaar, precies vijf eeuwen sinds de (toen nog) monnik Maarten Luther, publiekelijk protest aantekende tegen misstanden in het Christendom van die dagen. Zijn protest had, achteraf gezien, een enorm maatschappelijk en godsdienstig effect!  Luther zelf was een complexe figuur met een diep ernstige, en tegelijk woelige ziel. Hij kon dan ook geweldig uit de bocht vliegen.
Er zit aan hem ook een heel lichte kant, van muziek en gedichten, liederen en levendige gesprekken met vrienden aan tafel.
Naar die ‘lichte Luther’ neemt Rieks Hoogenkamp, die in Waterland geen introductie behoeft, ons mee, in een boeiende en gezellige avond.

Inloop, koffie en thee vanaf 20.00 uur. Inleiding en gesprek: 20.30-22.00 uur.
Plaats: Lutherse kerk, Zuideinde. Toegang gratis, er staat een collectebus bij de uitgang.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2018 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype