zoomtext

KIJKEN IN DE ZIEL VAN DE MILITAIR: FRED OMVLEE

Afgelopen jaar toonde de televisie een serie indrukwekkende interviews van Koen Verbaak met een aantal militairen. Onder hen een piloot van een F16. Allen legde hij ook de vraag voor of ze als militair wel eens iemand hadden gedood. Ook de piloot moest antwoorden. En het kon toch haast niet anders, zei de interviewer terecht, of hij moest bij het treffen van doelen toch onvermijdelijk ook onschuldige mensen hebben geraakt. Daar werd het interview ongemakkelijk en de piloot eenzaam. Terwijl hij daar toch niet op eigen initiatief, maar namens ‘ons’ had gevlogen!?

Over die eenzaamheid, de last die je als je op militair op je ziel gelegd kunt krijgen, doordat je doodt,  praten we met dominee Fred Omvlee, predikant bij defensie.

Dinsdag 16 januari De Lutherse kerk, Zuideinde 39/41 Monnickendam.  Aanvang 20.30 uur. Kerk open vanaf 20.00 uur. Toegang gratis, collectebus bij de uitgang.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2018 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype