zoomtext

DE BOER, DE DIEREN EN DE ZORG VOOR DE AARDE

Een avond op de boerderij

Liefde voor je dieren, economisch rendement, belasting van het milieu, zorg voor dat deel van de schepping, waarin je woont en werkt: hoe komt dat allemaal bij elkaar in het hart van de boer(in)? Alom maatschappelijke belangstelling: Nu ecologisch de touwtjes moeten worden aangehaald en de uitstoot van CO2 teruggedrongen, wijst Nederland naar de boeren. Van wie menigeen het met de regels niet al te nauw lijkt te nemen. Is ‘biologisch’ het toverwoord voor de toekomst?

Alle reden dus voor een gesprek van burgers en buitenlui met de boer(in): Wat drijft hem/haar? Wat zijn in het werk de teleurstellingen en wat geeft inspiratie en vreugde? Enzovoort.

We zijn te gast bij Peter en Bertine Willig, op hun melkveebedrijf in Katwoude. Zij houden een inleiding en geven en rondleiding. En we gaan met hen in gesprek over bovengenoemde zaken en vragen die bij ons leven.

Dinsdag 27 februari – Melkveebedrijf Willig, Hoogedijk 58, Katwoude (niet ver van de molen van Volendam) – aanvang 20.30 uur, ontvangst vanaf 20.00 uur. Toegang gratis, collectebus bij de uitgang.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype