zoomtext

OVER ENGELEN

Engelen verschijnen vooral, zo lijkt het, als de hemel zich nadrukkelijk met de aarde bemoeit. In de Bijbel is dat zo. Wij zijn van 2000 jaar later, en ons besef van de werkelijkheid is nogal anders. Wat niet uitsluit, dat ook in onze tijd een engel ons pad kruist. Soms neemt althans iemand de sceptische blik van z’n omgeving voor lief en gewaagt van een verschijning. Vaak houdt men het voor zichzelf.

Horen engelen bij een oud wereldbeeld? Kunnen we de Bijbelse berichten a.h.w. gewoon omzetten in een moderne manier van denken, bijvoorbeeld dat van de psychologie? Of is dat een wegverklaren van authentieke geloofservaring? Wat bedoelen we trouwens, als we van engelen spreken? En als we zeggen, dat de hemel zich met de aarde bemoeit.

We denken er over na in de leerdienst, die om 19.00 uur begint in de Lutherse kerk.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2017-2018: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft

Tien avonddiensten rondom het thema: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2018 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype