zoomtext

Deze zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren staat er wat bedremmeld bij. Enigszins naïef gezegd: Jezus is weg en de Geest is er nog niet. Wat te doen? De kerk heeft daar twee oplossingen voor bedacht. Ze heeft aan deze zondag de naam ‘Exaudi’ gegeven, wat ‘Hoor!’ betekent. Ook in deze korte tussenfase worden wij opgeroepen naar het Woord te horen. Verder noemt de kerk deze zondag ‘Wezenzondag’, al zou de naam ‘niet-wezen-zondag’ wellicht meer op z’n plaats zijn; zegt Jezus immers niet tegen zijn leerlingen: “Ik zal jullie niet als wezen achterlaten!”?

Hoe dat ook zij: we wachten op de Geest van Pinksteren, die we ook in deze ochtenddienst in de Grote kerk biddend en zingend mogen verwachten. We lezen in elk geval 1 Johannes 5, 5-15 en we vieren het heilig avondmaal. Veel redenen om met vreugde op te gaan naar het Huis van de Heer!

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype