zoomtext

De voorlaatste dienst van de serie van tien over het jaarthema ‘Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft.’ Het thema klinkt bizar. En lijkt ook rechtstreeks in tegenspraak met de bekende typering van de dood door de apostel Paulus: ‘de laatste vijand!’ 

In het zonnelied van Franciscus van Assisi wordt God geloofd om ‘zuster dood’. Wat kan daarvan de reden zijn? En wat die reden ook zijn moge, is die ooit afdoende? Is hier niet simpelweg sprake van versluierend taalgebruik, mooi spreken over iets verschrikkelijks? 

In de serie van het  jaarthema gaat het om onze gelovige verhouding tot de schepping in haar velerlei verschijningsvormen. Van de schepping lijkt de dood een integraal onderdeel. De schepselen leven ook van elkaars dood. En sterfelijk zijn we. Dus zal het ook over de dood gaan, in gesprek met Paulus en ook Franciscus.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype