zoomtext

Deze bijzondere zondagmorgen komen we samen in de Opstandingskerk. De feestelijke kleur wit is deze dag vervangen door het vurige rood, mooi passend bij de kracht en de dynamiek van de Geest. De komst van de Geest vieren we vandaag uitbundig. Deze Geest van de Eeuwige is er al vanaf den beginne, maar met Jezus’ komst en zeker na Zijn afscheid, is het de Geest die ons bezielen wil.

Daar moet bij gelezen worden (en – vinden sommigen – daar is kennelijk op gedronken, zie Handelingen 2)! De samenklank van lezingen komt uit Joël 2 vers 21 tot 3 vers 5 en Handelingen 2 vers 1-13. En er moet op gezongen worden! Veel bekende en een enkel minder bekend lied, kijk in de rubriek Pinksteren in het Liedboek, waar veel mooie Pinksterliederen te vinden zijn.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype