zoomtext

Deze zondag wordt de ‘eerste zondag van de zomer’ genoemd, een nogal saaie naam, waar je alleen warm van wordt als de zon uitbundig schijnt. Deze naam geeft aan, dat we terecht zijn gekomen in de ‘feestloze tijd van het kerkelijk jaar’, maar ook dat is een weinig inspirerende naam. Laten we het erop houden, dat elke zondag een feest is, een herinnering aan de Opstanding, een dag om de Geest van God te verwachten en om het Evangelie van onze Heer te mogen horen. Niks niet feestloos!

We verlaten voor een aantal weken het spoor van het Lutherse rooster en gaan ons verdiepen in dat merkwaardige, maar fascinerende boek Prediker. Deze morgen lezen en overdenken we Prediker 5 vers 9 t/m 19 met die prikkelende slotzin “Dan piekert de mens tenminste niet zo veel over het luttel aantal dagen van zijn leven, maar gaat hij van ganser harte op in de vreugde die God hem toebedeelt”. Maar aan deze zin gaan tal van, minstens zo prikkelende overwegingen vooraf!

We komen deze morgen samen in de Grote Kerk en Wim Dijkstra begeleidt ons met de zang.
Ook de kinderen horen een bekend Bijbelverhaal in de kinderkerk.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype