zoomtext

De vierde avonddienst in een reeks van elf over Psalmen, steeds om 19.00 uur in de Lutherse Kerk. Deze keer staat Psalm 28 centraal. Een Psalm die in berijmde vorm niet vaak gezongen wordt; op deze avond gaan we dat uiteraard wél doen!

We lezen en overdenken deze Psalm vanuit de gedachte (in de Psalm verwoord): Stel dat U, Heer, blijft zwijgen …. Wat dan? Er is in deze Psalm, zoals in tal van andere Psalmen, een harde toon te horen aan het adres van kwaadwilligen, waarbij God wordt opgeroepen hen te vergelden. Met deze toon hebben we wel eens moeite, maar stel, dat de Heer zou zwijgen …?  Ook is deze Psalm vol van lofzang en vertrouwen. Reden genoeg om op deze zondagavond met aandacht naar deze Psalm te luisteren.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype