zoomtext

WAT IS AL MET AL JE CONCLUSIE?
De elfde en laatste zomeravonddienst in de Lutherse kerk over de Psalmen. We lazen er elf, elk met eigen karakter en emoties, deel van een collectie van honderdvijftig. Rust, blijdschap, ongeduld, vertrouwen, wanhoop, wraakzucht, schuldbesef, angst voor de dood, hoop op gerechtigheid, ervaring van zegen en het uitblijven ervan: je komt het in de Psalmen allemaal tegen. Uitgesproken, geschreeuwd, gefluisterd, bedeesd of uitbundig gezongen richting de hemel. God is het grote adres. Het Boek der Psalmen is één groot gesprek tussen de mens en JHWH, over het leven, of liever een enorme verzameling van flarden van gesprekken. En daarvan vooral het deel dat de mens daarbij inbrengt.
Als dan alles gezegd is, wat is dan van dit boek de conclusie? Waar komt men op uit? Op loven of vervloeken? En waarom? Daartoe lezen we in deze laatste van de elf vieringen de afsluitende Psalm uit die grootse bundel van 150.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype