zoomtext

Israël trekt door de woestijn, van de Rietzee naar de Berg van God. Daar zijn ze niet zomaar. Dorst, honger, een aanval van Amalek, en dan nog de twijfel aan Mozes, aan de hele onderneming en eigenlijk vooral aan God: of die wel met hen is. Nu volgt – we zijn in het boek Exodus inmiddels bij hoofdstuk 18 – een gebeurtenis die na alle voorgaande turbulentie een heel andere sfeer met zich meebrengt: Jethro komt, Mozes’ schoonvader, die meteen ook zijn dochter / Mozes’ vrouw Sippora en hun kinderen meeneemt. Het wordt een opmerkelijke ontmoeting!

De viering, waarin we dit hoofdstuk lezen gaan, en ons met zang, gebed en inzameling voor God stellen, wordt gehouden in de Grote kerk. 

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype