zoomtext

In de morgendienst in de Grote kerk lezen we Exodus 19. Het volk is bij ‘de berg van God’ aangekomen. Dat het werkelijk de ‘berg van God’ is, wordt je als lezer al snel duidelijk. Als ‘de HEER op de top van de Sinaï is neergedaald’, is de onmiddellijke omgeving van de berg levensgevaarlijk en moet iedereen uit de buurt blijven. Ook de priesters. Slechts Mozes en Aäron kunnen naderen.

Deze morgen doen vier jonge mensen uit onze gemeente belijdenis van hun geloof. Zij hebben zich op dit moment gedurende een langere tijd voorbereid. En nu is het zover. Zij spreken zich uit, ontvangen Gods zegen, we worden allen bij onze doop bepaald en we bidden en zingen met hen krachtige en prachtige liederen.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype