zoomtext

GEESTELIJK VERZORGER IN SWAENSBORCH

Een kennismaking met de persoon en het werk: Hanneke Keur te gast in de Lutherse kerk

Sinds oktober 2015 geestelijk verzorger van het verzorgingshuis Swaensborch in Monnickendam: Hanneke Keur, wie is zij? En wat houdt dat volgens haar in: geestelijke zorg in voor bewoners in een huis met zoveel verschillende achtergronden? Verschillend niet alleen in levensovertuigingen, maar ook wat betreft ziektebeelden, die je bij mensen tegenkomt, zoals dementie, of juist somatische aandoeningen als Parkinson, MS, COPD.  Voor welke vragen stellen de mensen haar? Wat is in de praktijk haar rol en haar houding als er gevraagd wordt naar euthanasie?
Hanneke Keur introduceert deze avond zichzelf en de geestelijke zorg middels een boeiende inleiding. Vervolgens gaan we met haar in gesprek.

Woensdag 10 oktober, Lutherse Kerk, Zuideinde 39 Monnickendam  Aanvang 20.30 uur. Kerk open vanaf 20.00 uur. Toegang gratis, collectebus bij de uitgang. 

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype