zoomtext

In het boek Exodus is het volk bij de Berg van God aangekomen. God daalt in vuur op de berg neer. En uit zijn eigen mond hoort het volk dan de Tien Geboden: Exodus 20: 1-17. De eerste geboden (20: 3-11) betreffen de verhouding tussen de HEER en de Israëliet, de overige geboden (20: 12-17) hebben de omgang met de naaste op het oog. Van die eerste geboden krijgt deze morgen het derde (20: 7)  alle aandacht:  Misbruik de naam van de HEER, uw God, niet …
We vieren deze morgen in het koorgedeelte van de Grote kerk de Maaltijd van de Heer. We krijgen Brood en Wijn aangereikt. Wat meer zegt dan duizend woorden.
Nog iets heel anders: de kinderen die een prijs hebben gewonnen bij de prijsvraag op de  Rommelmarkt, krijgen deze morgen die prijs uitgereikt door  de voorzitter van Kerk naar Buiten.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype