zoomtext

In deze avonddienst staat lofprijzing en gebed centraal, prachtig passend bij het jaarthema ‘De weg van het gebed’. In de overweging zal het vooral gaan om het leren vragen. Bidden is immers geen sprookje, geen ‘u vraagt wij draaien’ (om het wat plat te zeggen). De Bijbel leert ons dat er op de weg van het gebed sprake is van ‘voorrang’. We hebben al eerder gehoord dat bidden vóór alles danken is. Maar dan mag ook ons vragen ruimte krijgen. Maar wat heeft ‘voorrang’ in ons vraaggebed? We horen uit het evangelie van Matteüs (hoofdstuk 6) dat dan de prioriteit van Gods Koninkrijk en zijn gerechtigheid onderstreept wordt.

Zoals altijd in deze bijzondere viering zingen we veel, in lofprijzing, gebed om de Geest en aanbidding. Ook is er ruimte voor persoonlijk gebed, deze avond in de vorm van het aansteken van een kaarsje. Van harte welkom!

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype