zoomtext

In de Opstandingskerk de vierde avonddienst over het Jaarthema: De Weg van het Gebed. ‘Wat levert het op?’ die weg te gaan. Spreken, zwijgen, luisteren en God gaan kennen is de ondertitel. En dat is ook werkelijk de vraag die we overdenken: of we door te bidden gaandeweg ook God (anders) leren kennen. En of er kennis van God is, die enkel via de praktijk van het bidden zelf te verwerven valt.

Dus niet door van afstand te beschouwen, te theoretiseren, te redeneren – op zich allemaal nodige en nuttige zaken – maar door het contact te zoeken, het gesprek aan te gaan. De prangende vraag of er in het bidden verhoring is, bijvoorbeeld, kan die vraag beantwoord worden op de snijtafel van de theologie? Of moet dat anders?

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype