zoomtext

EVOLUTIELEER  ALS GODSDIENSTIGE UITDAGING

In 2018 schetste de bioloog Wessel Lageweg op Kerkplein Waterland glashelder de hoofdlijnen van de evolutieleer.  Aanleiding was het verschijnen van het boek ‘En de aarde bracht voort ...’. Daarin gaat hoogleraar theologie Gijsbert van den Brink na wat de consequenties van de evolutieleer – gesteld dat die waar zou zijn – zijn voor basisovertuigingen binnen het christelijk geloof. Voor welke uitdagingen wordt christelijk geloof door de evolutieleer gesteld? En hoe ingrijpend zijn die?

Na de bioloog nu een theoloog op het Kerkplein: Eugène Baljet, die kort met u de belangrijkste uitdagingen doorneemt en op enkele ervan dieper met u zal ingaan. Bij voldoende belangstelling kan deze avond in kleiner verband een vervolg krijgen van nog twee samenkomsten.

Dinsdag 15 januari Lutherse kerk  Zuideinde 39 20.20-22.00 uur. Kerk open vanaf 20.00 uur. Collectebus bij de uitgang.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype