zoomtext

DE STATIES VAN DEZE TIJD
Na carnaval begint, op Aswoensdag de Veertigdagentijd of Vastentijd. Die duurt tot Pasen. De lijdensweg van Jezus is daarin een centraal thema. Vele kunstschilders en beeldhouwers hebben zich gezet aan de uitbeelding van de staties, de sinds de 17e eeuw vaste 14 (tweemaal het heilige getal 7) taferelen van de laatste fase van de lijdensweg.
Op deze avond bekijken we eerst in de parochiezaal afbeeldingen van een aantal opmerkelijke staties van bekende en minder bekende kunstenaars. Er wordt verteld over herkomst en achtergrond. We ontdekken allerlei verschillen en overeenkomsten. In het laatste deel van de avond maken we met pastor Henk Bak een kleine rondgang langs de eigen staties in de parochiekerk.

Dinsdag 12 maart Parochiekerk Noordeinde, aanvang 20.30.uur, zaal open vanaf 20.15 uur, toegang gratis, collectebus bij uitgang

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype