16/3 Johannespassion van Bach – Cantorij Monnickendam

De Cantorij Monnickendam zingt de Johannes Passion van Bach in de Grote Kerk van Monnickendam op 16 maart om 19.30 uur o.l.v. dirigent Marcel den Dulk. 
In 2024 bestaat de Cantorij Monnickendam 75 jaar. Dit wordt gevierd met muziek, door te zingen met elkaar en voor ons publiek. We gaan van start op 16 maart met de Johannes Passion. 

Deze passiemuziek over het lijden en sterven van Jezus is 300 jaar geleden voor het eerst ten gehore gebracht in de Nicolaikirche in Leipzig. Melodie en tekst hangen volledig met elkaar samen. Het gaat om begrip van elke zin, hoe past de muziek op de tekst, hoe kan het publiek ervaren wat Bach met zijn muziek wilde zeggen.
De Cantorij is bijzonder vertrouwd met de Johannes Passion, we zingen het dit jaar voor de 51ste keer! Voor de uitvoering in de Grote Kerk van Monnickendam van 16 maart aanstaande wordt de Cantorij versterkt door 17 ervaren projectzangers. Met zes professionele solisten van naam en faam en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest wordt het gegarandeerd een hoogtepunt in de rijke geschiedenis van ons koor. 

 
terug