zoomtext

Programmaboekje

Elk jaar wordt een programmaboekje uitgegeven, steeds in september aan het begin van een nieuw kerkelijk seizoen. Hierin vindt u namen en adresgegevens van de contactpersonen, een overzicht van de gespreks-, bijbel- en gebedskringen en nog veel meer.

Als u een programmaboekje wilt ontvangen kunt u contact opnemen met de scriba.

Kerkblad

De Protestantse Gemeente Monnickendam geeft wekelijks een Kerkblad uit, dat op vele honderden adressen wordt bezorgd. In het kerkblad staat veel informatie over wat er in de gemeente te doen is. Ook worden er regelmatig meditatieve en opiniërende artikelen in opgenomen. De abonnementsprijs bedraagt € 6,80 per jaar. Een abonnement (ook digitale versie beschikbaar) kunt u aanvragen bij:

dhr. J. Bark    654879     e-mail: fam.bark@kpnplanet.nl

Cultuurreis Noord-Duitsland

Met elkaar op reis gaan: dat behoort tot de goede Waterlandse tradities. Een gezellige groep, deskundige reisleiding, mooie steden en dorpen: dat zijn enkele ingrediënten van deze reizen. De zesdaagse busreis die we nu aankondigen heeft daarbij nog iets extra’s: Eén van de reisleiders is Wim Dijkstra, de enthousiaste vaste organist van de Grote Kerk van Monnickendam. Hij weet veel van orgels, orgelmuziek, kan daar zeer onderhoudend over vertellen en zal tijdens de reis ook enkele orgels bespelen, speciaal voor de groep. Het wordt daarmee een reis met tal van muzikale, cultuurhistorische en kerkhistorische accenten.
Voor elk wat wils: wie gewoon een weekje op vakantie wil, op eigen houtje een stad wil verkennen of wil kennismaken met de lokale cafés, kan ook volop aan zijn of haar trekken komen!
Op deze reis bezoeken we in elk geval de beroemde Noord Duitse steden Bremen en Hamburg en enkele kleinere steden en dorpen in Noord-Duitsland.
De reisperiode is maandag 14 september tot en met zaterdag 19 september 2020; de reisleiding bestaat uit Wim Dijkstra, Henny van Geemen en ds. Martien Pettinga. Een uitgewerkt programma is er nog niet, ook de reissom is nog niet bekend. Als u zich opgeeft is dat onder voorbehoud; u zit nergens aan vast.
Hebt u interesse, geef u dan op bij mevrouw Henny van Geemen, tel. 06-53404907 / 0299-651390 / e-mail t.van.geemen1@kpnplanet.nl

Kloosterweekend

Met uiteindelijk 25 mensen waren we dit jaar te gast in de Sint Andriesabdij Zevenkerken in België, al meer dan twintig jaar een vast en gastvrij adres voor een weekend ontmoeting en bezinning. Kort geleden is opnieuw een oude broeder gestorven, waardoor de kloostergemeenschap nu nog uit 15 monniken bestaat. Men is altijd blij om ons weer te zien en die blijdschap is wederzijds. Het thema dit jaar was ‘Inspirerende geloofsvoorbeelden op onze levensweg’.
We zijn gewend om meteen ook een nieuw weekend in de abdijagenda te laten vastleggen, want die loopt snel vol. Het volgende kloosterweekend is gepland van vrijdag 5 tot en met zondag 7 februari 2021.

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype