zoomtext

Cantorij PGM

De ‘Cantorij PGM’ heeft als belangrijkste functie de ondersteuning van de gemeentezang en vervult een actieve rol in de liturgie van de eredienst. De Cantorij staat onder leiding van professioneel musicus Wim Dijkstra die tevens als organist aan de Protestantse Gemeente is verbonden. Deze Cantorij staat derhalve geheel ten dienste van de gemeentezang en kerkmuziek in de liturgie. Over ’t algemeen wordt eens per maand aan de ochtenddienst meegewerkt. Het Liedboek Zingen en bidden in huis en kerk biedt ook liederen die minder gemakkelijk direct door de gemeente te zingen zijn dan wel liederen waarbij refrein en strofen elkaar afwisselen. Hierin is de Cantorij met name behulpzaam terwijl bij andere liturgie-onderdelen een eigen invulling wordt geboden.

De Cantorij repeteert op dinsdag van 17.45 tot 18.45 uur in de Opstandingskerk onder leiding van Wim Dijkstra. Als u ook wilt meezingen en wil bijdragen aan de rijkdom van de liturgie, dan bent u van harte welkom. Kom eens langs tijdens de repetitie op dinsdag of  neem contact op met de contactpersoon van de Cantorij PGM, Frank van de Streek: f.vande.streek@quicknet.nl

Couleur Locale

Couleur Locale is een gemengd koor onder leiding van Marjo van den Doel. Het repertoire is zeer afwisselend en bestaat uit klassieke muziek, spirituals, gospels, etc. Elke dinsdagavond van 20:15 – 22:15 uur repeteert het koor met veel enthousiasme in de Opstandingskerk. Het koor verleent medewerking aan kerkdiensten in Monnickendam en omstreken en organiseert regelmatig een concert. 

Kees van der Schaaf         020 4033738       voorzitter
Riek Meulbroek                 0299 653134       secretaresse
Bert Reiling                        0299 655830       penningmeester

Zuiderzeekoor

Het Zuiderzeekoor is een gemengd koor voor 55-plussers. Dirigent is Gerarda Bloem. Het koor zingt bij kerkdiensten in de eigen gemeente, in andere kerken, verzorgingshuis Swaensborch en andere verzorgingshuizen. In de kersttijd organiseert het koor een KERST-INN. Er wordt steeds nieuwe muziek ingestudeerd, zodat het repertoire afwisselend is. De repetitie is vrijdagmiddag van 2 tot 3 uur in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk, met daarna een kopje koffie/thee. U bent van harte welkom om eens te komen kennismaken tijdens onze repetitiemiddag.

Ineke Roos                 653793              voorzitter
Gerard de Bruijn       06-22410221    secretaris

LPG-band

De LPG-band is de vaste begeleidingsband van de LPG-diensten. De band bestaat uit een mix van jong en oud, allemaal even enthousiast. Gitaar, piano, fluiten en andere instrumenten begeleiden de samenzang.
Het nieuwe liedboek geeft ons een schat aan nieuwe liederen. Een uitdaging voor de band om ze te spelen, een uitdaging voor u om ze te zingen.
Doet u mee?

Hanneke van der Heiden    652362    contactpersoon

The Rising

The Rising is rond 2008 ontstaan vanuit de Meet & Greet avonden. De band bestaat uit Marten Zeeman en Anna van der Heiden (zang), Jelle Abma (gitaar), en Rinse Meenks (cajon). Het repertoire bestaat uit Opwekkingsliederen, psalmen van nu, casual nummers en popliedjes. Verder spelen zij met enige regelmaat tijdens kerkdiensten in Monnickendam en omgeving. De band vindt het leuk om samen muziek te maken en nog leuker om dat voor publiek te doen!

Marten Zeeman          06-55525207     contactpersoon

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Er zijn geen activiteiten rondom een jaarthema.

icon

Agenda

13 Aug. 2022
© 2022 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype