zoomtext

Werkgroep Waterland Werelddiaconaat

WWW project 2020 – Het project voor 2020 betreft de Schuilplaats oftewel Baan Phak Phing in Thailand. Peter & Tatjana Bak zijn inmiddels al 13 jaar als vrijwilligers werkzaam in De Schuilplaats. In dit huis wonen Thaise meisjes in de leeftijd van 6 tot ruim 18 jaar. Zo op het eerste gezicht is er niets bijzonders met hen aan de hand: ze spelen, lachen en maken ruzie net als alle andere meisjes op die leeftijd. Het feit dat zij nog zo in het leven kunnen staan is een wonder! Het zijn namelijk allemaal meisjes, die op jonge leeftijd seksueel misbruikt zijn. Wij geloven dat de meisjes met liefde en de juiste aandacht een goede basis krijgen voor een evenwichtig leven in hun eigen cultuur. We helpen hen lichamelijk, geestelijk, emotioneel en sociaal te herstellen, zodat ze later weer volledig kunnen integreren in de Thaise maatschappij. Wij werken aan het herstel van hun gezinsrelaties en willen deze meisjes een goed toekomstperspectief bieden. Ook een kans om een goede educatie voor hun toekomst en het bieden van veiligheid voor de meisjes in en om het huis en in de digitale wereld vinden wij en ons team van ‘moeders’ ook erg belangrijk. Hier komt uw hulp om de hoek kijken.
Het doel van het project is namelijk: nieuwe computers voor hun opleiding, camera’s voor hun veiligheid en een goed werkend en veilig netwerk voor veilig internet gebruik.
Helpt u ook mee? Stort uw bijdrage op bankrekening NL69 RABO 0342 8095 20 van de diaconie o.v.v. 'WWW-project 2020'.
Bezoek ook eens de website: www.baanphakphing.nl

ZWO commissie

ZWO staat voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. Er is geen aparte commissie meer, maar de diaconie probeert met hulp van gemeenteleden de activiteiten voort te zetten.
Op de 1e zondag van februari wordt er jaarlijks een ZWO-dienst gehouden. Door middel van inzameling van postzegels, kaarten, brillen en oude telefoons en schrijfacties (in samenwerking met Amnesty International) wordt de gemeente bij het ZWO-werk betrokken. Daarnaast worden activiteiten ontwikkeld waarvan de baten ten goede komen aan de Derde Wereldlanden.

Stichting Hulp Oost Europa

De Stichting Hulp Oost Europa van Buurtschap Overleek en Helpers geeft structurele hulp aan verschillende projecten in Roemenië en Moldavië. In Moldavië wordt er geholpen (financieel) met de renovatie van een bejaardenhuis en het bouwen van een gebouwtje voor opvang van kinderen uit kansarme gezinnen. In Roemenië wordt er geholpen bij het opvanghuis voor alleenstaande jonge moeders en hun kinderen, vakantiezomerkampen voor kinderen en moeders, internaat/scholen, bejaardenhuis, psychiatrisch ziekenhuis en ondersteuning van de kerk en zigeunergemeenschap in Vulcan. Twee tot drie keer per jaar worden alle projecten bezocht. Elk jaar in november gaat er een transport met hulpgoederen. Financiële ondersteuning wordt steeds belangrijker en noodzakelijker. In de projecten streeft men naar zelfsupport. Het geheel draait op vrijwilligers en wordt gefinancierd uit giften en acties.
Het bankrekeningnummer is NL76 RABO 0310 7256 74 t.n.v. St. Hulp Oost-Europa Buurtschap Overleek en Helpers. Voor meer informatie zie ook www.hulpoosteuropamonnickendam.nl.

Piet de Boer, voorzitter      020-4361709   p.h.deboer@hetnet.nl
Ineke de Boer, secretaris   020-4361709

Namibie werkgroep Monnickendam

Deze oecumenische werkgroep, oorspronkelijk ontstaan uit een partnerschap met Endola in het Noorden van Namibië, ondersteunt het werk van Penduka. Dit is een project voor kansarme vrouwen in Namibië en helpt hen een hogere levensstandaard te bereiken. De collectie van Penduka wordt gemaakt met eeuwenoude handwerktechnieken. De producten van dit project worden ook verkocht in Nederland mede door onze werkgroep.
Het bankrekeningnummer is NL14 INGB 0006 0655 66 ten name van Namibië werkgroep.

Jantina Buijs, secretaris              0299-651526   jantinabuijs@gmail.com
Ed Lammes, penningmeester   0299-652008   e.lammes@allsolution.nl

Mevoki

Mevoki betekent “mensen voor kinderen”. De werkgroep ondersteunt de Holland Gambia Foundation, die in Gambia een school heeft gebouwd. Ze leiden leerkrachten op en zorgen ervoor dat de kinderen elke dag een warme maaltijd krijgen. We halen geld op door verkoop van planten, jam, zoetzuur e.d., textiel en kaarten. We verkopen deze producten o.a. na kerkdiensten en op markten.

Tineke Kooistra, voorzitter             0299-653796   tinekekooistra@icloud.com

Marja Verweij-Mietus, secretaris   0299-651314   mjmietus@hotmail.com

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Vanwege de coronacrisis zijn er geen activiteiten rondom een jaarthema.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype