zoomtext

Digitaal collecteren

Voor mensen die de kerkdienst thuis via Omroep PIM volgen is het mogelijk om digitaal een bijdrage te leveren aan de collecte via het platform: kerkbijdrage.nl. Wekelijks zullen hier de collectes beschikbaar zijn waarbij u via iDEAL een bijdrage kunt geven. Uiteraard is het ook mogelijk om uw gift over te maken op de eigen bankrekening van de diaconie NL 89 RABO 0354055437 onder vermelding van de naam van het doel. Het is mogelijk om t/m zaterdag uw bijdrage over te maken voor de collecte. Elke zondag is de start voor het nieuwe doel.
www.kerkbijdrage.nl

Collectedoel 24-30 oktober: De Tweede Mijl in Amsterdam

De Tweede Mijl biedt op basis van christelijke naastenliefde hulp aan gemiddeld 125 bezoekers per dag. Deze bezoekers hebben veelal te maken met dak- en thuisloosheid, verslaving en vormen van psychische stoornissen. Ook hebben zij vaak maatschappelijke opvang nodig. In veel gevallen worden bezoekers naar ketenpartners verwezen. Drie keer per week staat de deur van het inloophuis in de Amsterdamse Jordaan voor deze groep mensen open. Ze kunnen bij De Tweede Mijl terecht voor eten, drinken, een luisterend oor en gezelligheid. Ook kunnen ze er douchen en hun vuile kleding inruilen voor schone kleding.
Op verzoek krijgen gasten een voetenbadje met soda om hun stukgelopen voeten te laten verzorgen. Voor de vrijwilligers heeft deze voetverzorging een diepe betekenis, omdat Jezus de voeten waste van zijn volgelingen. Hij schaamde zich niet om dit ‘vieze’ werk te doen.
Ook worden wekelijks momenten van bezinning georganiseerd, waarbij bezoekers en vrijwilligers samen zingen, bidden en uit de Bijbel lezen. Het gaat hierbij zowel om het brengen van het Evangelie op het niveau van de bezoeker als geestelijke gesprekken en om praktische hulp.
Ondersteun hen door uw gift over te maken op: IBAN: NL91RABO0370285441 t.n.v. Inloophuis stichting De Tweede Mijl. 
Alvast hartelijk dank!

 

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Vanwege de coronacrisis zijn er geen activiteiten rondom een jaarthema.

© 2021 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype