zoomtext

Nieuwsberichten:

- De kerken vieren feest!
- Zonnestroom van de Opstandingskerk
- Jubileum Vrouwen-contactgroep
- Top2000-kerkdienst
- Hulp gevraagd

De kerken vieren Feest!

Er komt een festival voor alle kinderen van de basisschoolleeftijd.
Wanneer: Zaterdag 14 september
Hoe laat: 15:00 tot 17:00 uur
Waar: Bij en in het jeugdgebouw van Zunderdorp, Achterlaan Zunderdorp 3
Kosten: Toegang gratis

Alle kinderen en hun ouders zijn van harte welkom. Ook opa’s en oma’s zijn van harte welkom met hun kleinkinderen. Bovendien mag je altijd komen kijken…..

Theater/spelletjes/knutselen/springkussen/poffertjes en pannenkoeken.
Terras voor je (groot) ouders met een hapje en een drankje!!

Voor meer info: dekerkenvierenfeest@gmail.com

De Opstandingskerk geeft zonnestroom!

Het lag wel voor de hand dat van de drie kerkgebouwen die de PGM rijk is, de Opstandingskerk als eerste in aanmerking zou komen voor de plaatsing van zonnepanelen. Na een periode van nadenken en overleggen kwam het College van Kerkrentmeesters tot de conclusie dat de realisatie van een zonnestroominstallatie op de Opstandingskerk tot concreet project kon worden verheven. Een project dat in nauwe samenwerking met de coöperatie ‘Zon op Waterland’ zou worden uitgevoerd. Vanuit de PGM werd kerkrentmeester Cor Roos de projectleider.
Er volgde zo’n anderhalf jaar van voorbereiding waarin niet alleen de technische mérites op rij werden gezet maar met name ook de participanten moesten worden geworven (wonend binnen het betreffende postcodegebied). Eerst werd daarbij onder de gemeenteleden geworven en naderhand kon dat worden uitgebreid naar een ieder die interesse toonde. Dat alles verliep succesvol en 277 zonnepanelen werden op het dak van de Opstandingskerk geïnstalleerd plus natuurlijk het overige vereiste installatiewerk.
Zo kon op zaterdag 20 juli j.l. de zonnestroominstallatie van de Opstandingskerk in gebruik worden genomen. Een feestelijke bijeenkomst met projectleiders, participanten en belangstellenden. De pers toonde belangstelling en Nico Oussoren produceerde een aardige video van de installatie die op YouTube is te bekijken.

Jubileum Vrouwen-contactgroep

Op 17 oktober 2019 hoopt de Vrouwencontactgroep haar 70-jarig bestaan te vieren. In die tijd zijn de Hervormde Vrouwengroep en de Gereformeerde Vrouwengroep samen opgetrokken. Wij zijn blij dat we zolang mogen bestaan, al worden we allemaal ouder.
Wij willen ons jubileum samen vieren met breiclub 'De Stegh' in de vorm van een kleine tentoonstelling van de werken die gemaakt zijn. Wij zullen dit doen in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk, Graaf Willemlaan 3, Monnickendam.
Nadere informatie zal volgen. U hoort nog van ons!

Aankondiging: Werk mee aan de eerste Top2000-kerkdienst in Waterland! 

Op zaterdagavond 28 december 2019 zal de eerste Top2000-kerkdienst van Waterland plaatsvinden, in de Opstandingskerk in Monnickendam.  Wat is een Top2000-kerkdienst? Het is een kerkdienst waarbij de mooiste nummers uit de popmuziek de plaats innemen van psalmen en gezangen. De dienst vindt plaats in de week van de Top2000 op NPO Radio 2. Sinds 2013 doen jaarlijks zo'n 120 kerken in het hele land mee. En nu dus ook de Protestantse kerk Monnickendam.
De muziek zal voor het grootste deel live ten gehore gebracht worden. Wil jij meezingen, muziek maken, meewerken met de techniek of voorbereiding? Laat het ons weten!
Kom op donderdag 19 september naar de kick off om mee te praten over de voorbereiding van deze dienst! Locatie: Opstandingskerk, Graaf Willemlaan 1 Monnickendam. Aanvang: 20.00 uur.
Wil je meer informatie of aanmelden voor de kick off? Dit kan via mailadres: Top2000.kerkdienst2019@gmail.com.
Of bel voor meer info: Fred Omvlee, tel 0653441895

Hulp gevraagd

CRÈCHE: Wie komt ons versterken?
Op korte termijn stoppen er helaas twee van onze groep oppassers. We zijn dus dringend opzoek naar nieuwe mensen die het leuk vinden om op te passen.
Wie vindt het nou niet leuk om ongeveer 1 keer per maand tijdens de ochtenddiensten een uurtje voor de kindjes te zorgen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? Lijkt je dit wat? Bel 06-46276388 voor meer informatie of om je aan te melden.

Beeld en Geluid
Wegens het vertrek van enkele medewerkers is het team van Beeld en Geluid dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team willen versterken. Het gaat om het bedienen van de beeld en/of geluidsinstallatie tijdens de kerkdiensten en eventueel rouw- en trouwdiensten. Je hoeft geen verstand van deze techniek te hebben want alles valt te leren. Lijkt het je leuk of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met:  
Adrie van Lopik,coördinator Beeld & Geluid Grote Kerk; tel.0299-654642 of 06-10749574
Gijs Rebel, coördinator Beeld & Geluid Opstandingskerk; tel. 06-10980940

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype