zoomtext

Nieuwsberichten:

- Nieuw besluit kerkdiensten
- Wandelen rond Monnickendam
- Tuinieren bij de Opstandingskerk
- Inzameling voedselbank
- Interview met ds. Noordijk
- Digitale collecte

- Vieringen Swaensborch
- Hulp gevraagd

6/6/2021 Nieuw besluit Kerkenraad over de kerkdiensten

De landelijke kerken en ook de PKN, hebben een nieuw advies uitgegeven n.a.v. de laatste richtlijnen van het kabinet. Als PG Monnickendam nemen wij dit advies over. Dat houdt samengevat het volgende in:
- Vanaf a.s. zondag 6 juni mogen er maximaal 60 kerkgangers (was 30) in de kerkdienst aanwezig zijn, exclusief medewerkers; dit geldt dus voor zowel de ochtend- als de avonddiensten, zowel in de Grote Kerk als in de Opstandingskerk.
- Daarnaast wordt samenzang beperkt mogelijk: op ‘praatniveau’ (zachtjes) en maximaal 2 coupletten, bij voorkeur aan het einde van de dienst, zodat er meteen goed geventileerd kan worden.
Als PG Monnickendam vertalen we dit punt als volgt: maximaal twee coupletten kunnen we zingen van het slotlied; nog niet uit volle borst, ingetogen, maar het begin is er!
- De overige maatregelen (1,5 meter afstand, mondkapjes, aanmelden, etc.) blijven gehandhaafd.
- Het aantal zang-medewerkers (cantorij etc) blijft in de Grote Kerk beperkt tot zes, in de Opstandingskerk tot vier.
- In de Grote Kerk, waar we in de zomertijd bijna altijd de ochtenddiensten houden, is het veilig om met 60 mensen koffie te drinken na de dienst; dit houden we zo.
In de Opstandingskerk is het koffiedrinken na de dienst helaas nog niet mogelijk.

Dit is een fundamentele stap vooruit. Als we ons in de samenleving allemaal goed aan de regels blijven houden en het vaccinatietempo blijft op peil, dan hopen we dat een verdere verruiming over niet al te lange tijd mogelijk is.

3/7/2021 Wandelen: Rustplekken in Monnickendam

Samen – jong en ouder – rustplekken ontdekken in en rondom ons prachtige stadje Monnickendam. Een spirituele route die speciaal bedacht is door de Santiago Students. Studenten die spirituele wandelroutes uitstippelen voor een ieder die fit wil blijven, zowel lichamelijk als geestelijk. Een App wijst je de weg – voor degene die geen mobiele telefoon heeft hebben we een uitgeprinte route klaarliggen.
We wandelen in koppels van twee aan de hand van een uitgestippelde route van ongeveer een uur, afgewisseld met diverse opdrachten en vragen.
Wij starten zaterdag 3 juli vanaf 10.00 uur en alles is coronaproof!
Je doet deze wandeling in groepjes van twee personen (of meer uit één huishouden). Deze wandeling is speciaal gemaakt voor jong  en ouder en is ook leuk om eventueel in gezinsverband te doen of wellicht gekoppeld te worden met een persoon die je nog niet zo goed kent. De start en finish is bij de Grote Kerk.
Wil je mee wandelen?
Geef je op bij Alexander Noordijk via a.noordijk@protestantsekerk.nl

Tuinieren rondom de Opstandingskerk

Het voorjaar is in volle gang en ook de tijd om te tuinieren is weer begonnen. In de prachtige tuin rondom de Opstandingskerk is weer genoeg te doen. Vind je het leuk om een keer te komen helpen? Noteer dan de volgende data alvast in je agenda: 12 juni, 10 juli en 7 augustus.
We beginnen om 9:30 uur en iedereen is van harte welkom om te komen helpen! Neem zelf handschoenen en wat tuingereedschap mee als je dat hebt.

Inzameling voedselbank

De maandelijkse inzameling voor de Voedselbank Waterland wordt op de tweede zaterdag van de maand gehouden. Dit vanwege de kerkdiensten die uitsluitend online worden gehouden. Levensmiddelen en verzorgingsproducten kunnen  tussen 10.00 en 12.00 uur worden afgeven bij de hoofdingang van de Opstandingskerk aan de Graaf Willemlaan 1-3 Monnickendam. Nieuw vanaf heden is ook de inzameling van uw oude mobieltjes voor de Stichting Opkikker. Daarnaast kunt u ook uw oude brillen, kaarten en postzegels inleveren. 

Interview met ds. Noordijk

Maak kennis met onze nieuwe predikant ds. Alexander Noordijk. Klik hier voor het interview met Omroep Pim.

Digitale collecte

Wanneer u thuis de kerkdienst via Omroep PIM volgt is het mogelijk om digitaal een bijdrage te leveren aan de collecte via het platform: www.kerkbijdrage.nl.
Wekelijks zullen hier de collectes beschikbaar zijn waarbij u via iDEAL een bijdrage kunt geven. Het is mogelijk om t/m zaterdag uw bijdrage over te maken voor de collecte. Elke zondag is de start voor het nieuwe doel. U vindt de bestemming van de diaconale collecte in de rubriek Diaconie.

Woensdagmiddagvieringen in Swaensborch

Onder normale omstandigheden wordt elke woensdagmiddag om 15.00 uur een kerkdienst gehouden in Swaensborch. Dit is nu niet mogelijk. In plaats daarvan zal er om de week vanuit de Opstandingskerk een rechtstreekse dienst naar Swaensborch worden uitgezonden door Omroep Pim.
Om de week is er een uitzending op woensdagmiddag.
Omroep Pim: Ziggo-kanaal 36 / KPN-kanaal 1442 / Telfort/XS4all kanaal 328
T-Mobile Thuis kanaal 818 / via internet: tv.omroep-pim.nl/live stream

Hulp gevraagd

Bezoekteam wijk 2/4
Het bezoekteam is op zoek naar vrijwilligers die oudere gemeenteleden willen bezoeken of bellen in onze wijk. Zou u bijvoorbeeld 5 gemeenteleden willen bezoeken/bellen die jarig, ziek of eenzaam zijn? Of wenst u zelf contact met een contactpersoon van ons bezoekteam? Laat het ons weten. De contacten zijn conform de coronaregels van het RIVM.
Bel: Marion 06-23126588 of Lieske 0299-652544

Beeld en Geluid
Wegens het vertrek van enkele medewerkers is het team van Beeld en Geluid dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team willen versterken. Het gaat om het bedienen van de beeld en/of geluidsinstallatie tijdens de kerkdiensten en eventueel rouw- en trouwdiensten. Je hoeft geen verstand van deze techniek te hebben want alles valt te leren. Lijkt het je leuk of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met:  

Adrie van Lopik,coördinator Beeld & Geluid Grote Kerk; tel. 06-10749574
Gijs Rebel, coördinator Beeld & Geluid Opstandingskerk; tel. 06-10980940

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Vanwege de coronacrisis zijn er geen activiteiten rondom een jaarthema.

© 2021 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype