zoomtext

Nieuwsberichten:

- Aangescherpte maatregelen kerkdiensten
- 29/10 Gemeenteavond
- Jeugdclubs gestart

- Afscheidsdienst ds. Baljet terugzien
- Vieringen Swaensborch
- Tuinonderhoud Opstandingskerk
- Hulp gevraagd

Kerkdiensten in oktober 2020

Maximaal 30 mensen kunnen een kerkdienst bijwonen. Zonder vooraf aanmelden kunt u niet naar de diensten komen.
- Reserveer vooraf via www.pgmonnickendam.nl op tabblad ‘Reserveren kerkdienst’ of bel: 06-29766829.
- Kom alleen naar de kerk als u geen gezondheidsklachten heeft zoals koorts, verkoudheid, etc.
- Houd in en rondom de kerk de voorgeschreven 1,5 meter afstand aan.
- Draag een mondkapje tijdens het lopen door de kerk.

Gemeenteavond over het beroepingswerk op 29 oktober

Vanaf begin dit jaar is de beroepingscommissie (BC) van onze gemeente op zoek geweest naar een predikant. De uitdagingen rondom de uitbraak van het coronavirus hebben de BC er niet van weerhouden om met het beroepingswerk door te gaan. Dit heeft ertoe geleid dat de BC vorige maand unaniem een predikant aan de kerkenraad heeft voorgedragen.
Tijdens een ingelaste kerkenraadsvergadering van 1 oktober jl. heeft de kerkenraad een goed en prettig gesprek met een afvaardiging van de BC gevoerd. Er is gesproken over het beroepingswerk, de rapportage van de commissie en de voordracht van de predikant. De kerkenraad heeft haar dank uitgesproken voor het vele, goede en zorgvuldige werk dat de commissie voor de gemeente heeft verricht. Na goed onderling overleg heeft de kerkenraad aan het eind van de vergadering unaniem besloten om de voordracht van de beroepingscommissie over te nemen. Dit betekent dat de kerkenraad deze predikant aan de gemeente voordraagt. Dit zal gebeuren tijdens een gemeenteavond op donderdag 29 oktober om 20:00 uur in de Grote Kerk (*). Tijdens deze avond zal de voorgedragen predikant zichzelf voorstellen en kunt u hem vragen stellen. Na de pauze kunt u vragen stellen aan de beroepingscommissie en aan de kerkenraad. Aan het eind van de gemeenteavond zal er gestemd worden over de voordracht.
(*) De coronamaatregelen zullen het misschien noodzakelijk maken om ook andere locaties erbij te betrekken of om digitale mogelijkheden te onderzoeken. Daar hoort u op tijd meer over.

De jeugdclubs zijn gestart

Vanaf 20 september zijn de clubs weer gestart. Verspreid over de week komen in totaal zo'n 40 kinderen in het jeugdlokaal om te knutselen onder leiding van vrijwilligers. Dit jaar worden de vrijwilligers ondersteund door de World Servants, mede mogelijk gemaakt door de diaconie.
Op maandag is er de timmerclub voor jongens van groep 5/6, op dinsdag de knutselclub voor meiden van groep 7/8, op woensdag de knutselclub voor meiden van groep 5/6 EN de knutselclub voor jongens/meisjes van groep 3/4, op donderdag is er de techniekclub voor jongens van groep 7/8.
De kinderen zijn enthousiast van start gegaan en de meeste groepen zitten vol. Alleen op de woensdag knutselclub voor jongens/meisjes van groep 3/4 en de techniekclub voor groep7/8 zijn nog plekken vrij. Voor informatie en aanmelden neem contact op met Joke (06-11480068)

Afscheidsdienst ds. Baljet op de website

Op 28 juni jl. heeft de kerkenraad afscheid genomen van Eugène en Janneke Baljet en is ds. Baljet als predikant losgemaakt van de PG Monnickendam. Deze afscheidsdienst kan nu worden teruggezien op de website. U vindt de dienst in de rubriek 'Dienst terugzien'.

Woensdagmiddagvieringen in Swaensborch

Onder normale omstandigheden wordt elke woensdagmiddag om 15.00 uur een kerkdienst gehouden in Swaensborch. Dit is nu niet mogelijk. In plaats daarvan zal er om de week vanuit de Opstandingskerk een rechtstreekse dienst naar Swaensborch worden uitgezonden door Omroep Pim. In deze vieringen gaat ds. Hanneke Keur voor; Gerda Zandstra bespeelt de piano: twee voor de bewoners vertrouwde gezichten.
Om de week is er een uitzending op woensdagmiddag.
Omroep Pim: Ziggo-kanaal 36 / KPN-kanaal 1442 / Telfort/XS4all kanaal 328
T-Mobile Thuis kanaal 818 / via internet: tv.omroep-pim.nl/live stream

Tuinonderhoud Opstandingskerk

Voor het onderhoud van de tuin rondom de Opstandingskerk en de woning zijn we op zoek naar vrijwilligers. Elke eerste zaterdag van de maand gaan we aan de slag om de tuin en het erf van de kerk en de woning te onderhouden. Wie het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken is van harte welkom om te komen helpen. We beginnen om 9:30 uur. Aanmelden mag, maar hoeft niet. Het is uiteraard ook prima als je voor een enkele keer komt helpen wanneer je niet elke maand in de gelegenheid bent.
Ook is er nog behoefte aan tuingereedschap. Heeft u misschien nog gereedschap liggen dat u niet (meer) nodig heeft? In principe is alles welkom, maar met het oog op het najaar zijn zeker één of meer snoeischaren nodig. Het gereedschap kan gebracht worden naar de Opstandingskerk; mocht er niemand aanwezig zijn, kunt u het in het stookhok achterlaten. 

Hulp gevraagd

Beeld en Geluid
Wegens het vertrek van enkele medewerkers is het team van Beeld en Geluid dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team willen versterken. Het gaat om het bedienen van de beeld en/of geluidsinstallatie tijdens de kerkdiensten en eventueel rouw- en trouwdiensten. Je hoeft geen verstand van deze techniek te hebben want alles valt te leren. Lijkt het je leuk of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met:  

Adrie van Lopik,coördinator Beeld & Geluid Grote Kerk; tel.0299-654642 of 06-10749574
Gijs Rebel, coördinator Beeld & Geluid Opstandingskerk; tel. 06-10980940

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Vanwege de coronacrisis zijn er geen activiteiten rondom een jaarthema.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype