zoomtext

Nieuwsberichten:

- WS Monnickendam: Ride 2 Change
- Hervatten kerkdiensten

- Vieringen Swaensborch
- Digitaal collecteren
- Tuinonderhoud Opstandingskerk
- Hulp gevraagd

World Servants Monnickendam: Ride 2 Change

In september gaan Lucas en Vincent Lageweg 225 kilometer fietsen voor Rwanda!
Doordat alle projecten naar 2021 verschoven zijn is er ruimte gekomen om meer acties te voeren, uiteraard volgens de Corona-richtlijnen. 18, 19 en 20 september is het World Servants Festival in Heino (vlakbij Zwolle) en World Servants daagt haar deelnemers uit om daar op de fiets naar toe te komen! Lucas en Vincent gaan deze uitdaging aan en zullen in de nacht van donderdag op vrijdag trappend naar Heino vertrekken.
Wilt u een van ons sponsoren voor deze fietstocht? Dat kan via:
Geef.ws/Lucas of Geef.ws/Vincent
O.v.v. Ride2Change
U kunt ook een bedrag overmaken naar de rekening van de diaconie o.v.v. World Servants Monnickendam, Ride2Change en eventueel een van onze namen. Mocht u er niet helemaal uitkomen dan kunt u ook even bellen met 06-15075363 of 06-29766829.
Natuurlijk staan wij ook nog gewoon voor andere klussen voor u klaar! Heeft u een tuinklus of computerprobleem? Dan kunt u ook contact opzoeken met bovenstaande nummers.

Hervatten van de kerkdiensten vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli (dus vanaf zondag 5 juli) zullen de kerkdiensten herstart worden. De ochtenddiensten zullen in de Grote Kerk zijn en de avonddiensten in de Opstandingkerk. Ook de kinderkerk en de tienerdienst zullen vanaf 1 juli weer starten. De diensten zullen wel anders zijn dan u gewend bent, met zitplaatsen op anderhalve meter afstand, geen samenzang en geen koffiedrinken na de dienst. Vanwege Corona zijn er voorzorgsmaatregelen genomen om de diensten zo veilig mogelijk te laten verlopen.
Het spreekt vanzelf dat u alleen naar de kerk komt als u geen gezondheidsklachten heeft zoals koorts, verkoudheid, etc. Hebt u een kwetsbare gezondheid, bedenk dan of het verstandig is dat u naar de kerk komt. Neemt u geen risico’s; u kunt de ochtenddiensten ook via Omroep PIM meevieren.
Om te voorkomen dat er te veel kerkgangers bij elkaar komen, reserveert u vooraf een plaats voor elke dienst waar u naar toe wilt. Dit doet u via de website van de PGM: www.pgmonnickendam.nl, via het tabblad ‘Reserveren diensten’. U kunt vanaf elke woensdag de diensten voor de zondag erna reserveren. Vriendelijk verzoek om voor 1 dienst per zondag te reserveren. Hierdoor krijgen zoveel mogelijk gemeenteleden de kans om een dienst bij te wonen. Is er na zaterdag 12:00 uur nog plaats, reserveert u dan gerust ook voor de andere dienst.
Bij het reserveren wordt u gevraagd om uw voor- en achternaam en e-mailadres op te geven. U ontvangt na het reserveren een e-mail met informatie en tickets. Daar hoeft u niets mee te doen; alleen het reserveren op de website is voldoende. Heb u geen computer of internet, dan kunt u reserveren door te bellen: 06-29766829 (graag van woensdag t/m zaterdag tussen 12:00 en 17:00 uur)

Woensdagmiddagvieringen in Swaensborch

Onder normale omstandigheden wordt elke woensdagmiddag om 15.00 uur een kerkdienst gehouden in Swaensborch. Dit is nu niet mogelijk. In plaats daarvan zal er om de week vanuit de Opstandingskerk een rechtstreekse dienst naar Swaensborch worden uitgezonden, eveneens door Omroep Pim. In deze vieringen gaat ds. Hanneke Keur voor; Gerda Zandstra bespeelt de piano: twee voor de bewoners vertrouwde gezichten.
Om de week is er een uitzending op woensdagmiddag vanaf 27 mei t/m 1 september.
Omroep Pim: Ziggo-kanaal 44 / KPN-kanaal 1442 / Telfort/XS4all kanaal 328
T-Mobile Thuis kanaal 818 / via internet: tv.omroep-pim.nl/live stream

Digitaal collecteren

Voor mensen die de kerkdienst thuis via Omroep PIM volgen is het mogelijk om digitaal een bijdrage te leveren aan de collecte via het platform: kerkbijdrage.nl.
Wekelijks zullen hier de collectes beschikbaar zijn met een toelichting waarbij u via iDEAL een bijdrage kunt geven. Uiteraard is het ook mogelijk om uw gift over te maken op de eigen bankrekening van de diaconie NL 89 RABO 0354055437 onder vermelding van de naam van het doel. Het is mogelijk om t/m zaterdag uw bijdrage over te maken voor de collecte. Elke zondag is de start voor het nieuwe doel.

https://www.kerkbijdrage.nl/kerk/protestantse-gemeente-monnickendam

Tuinonderhoud Opstandingskerk

Voor het onderhoud van de tuin rondom de Opstandingskerk en de woning zijn we op zoek naar vrijwilligers. Elke eerste zaterdag van de maand gaan we aan de slag om de tuin en het erf van de kerk en de woning te onderhouden. Wie het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken is van harte welkom om te komen helpen. De eerste keer is op zaterdag 6 juni. We beginnen om 9:30 uur. Aanmelden mag, maar hoeft niet. Het is uiteraard ook prima als je voor een enkele keer komt helpen wanneer je niet elke maand in de gelegenheid bent.

Hulp gevraagd

Beeld en Geluid
Wegens het vertrek van enkele medewerkers is het team van Beeld en Geluid dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team willen versterken. Het gaat om het bedienen van de beeld en/of geluidsinstallatie tijdens de kerkdiensten en eventueel rouw- en trouwdiensten. Je hoeft geen verstand van deze techniek te hebben want alles valt te leren. Lijkt het je leuk of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met:  

Adrie van Lopik,coördinator Beeld & Geluid Grote Kerk; tel.0299-654642 of 06-10749574
Gijs Rebel, coördinator Beeld & Geluid Opstandingskerk; tel. 06-10980940

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype