zoomtext

Nieuwsberichten:

- 19/1 DMB-dienst: “Kijken met andere ogen”
- Terugblik Top2000-dienst
- Bijbelse dagkalenders
- Hulp gevraagd

Zondagavond 19 januari – DMB-dienst
“Kijken met andere ogen”

Veel bekende gezichten in de komende Dienst met Belangstellenden! De voorganger op zondagavond 19 januari is ds. Gert de Ruiter, enkele jaren geleden nog werkzaam hier in Monnickendam. Tegenwoordig is hij als predikant verbonden aan de Dorpskerk in Aalsmeer, en naast zijn werk als predikant is hij tevens coach in gemeente- en geloofsopbouw.
Ook de muzikale begeleiding zult u hoogstwaarschijnlijk herkennen. Op orgel en piano zal onze organist Wim Dijkstra de zang ondersteunen. Na een succesvolle Kinderkerstnachtdienst krijgt u wederom de kans om The Rising te zien en te horen, want ook zij zullen een aantal liederen ten gehore brengen.
U bent zondagavond allen van harte welkom, en neem vooral iemand mee!

Terugblik TOP2000-dienst

Op zaterdag 28 december 2019 heeft de eerste TOP2000 dienst in Waterland plaatsgevonden in de Opstandingskerk. De voorbereidingen van deze dienst zijn begonnen voor de zomervakantie met een oproep voor de kick off in september. Vanaf de kick off hebben we de opzet voor de dienst op papier gezet, een thema bedacht, muzikanten gezocht en de praktische zaken rondom de dienst uitgewerkt.
Ondertussen begonnen de TOP2000 band, de band oud Exodus, Ilse &Michel en het TOP2000 koor met oefenen. Het was mooi om te zien hoe we gezamenlijk steeds een stap dichterbij de dienst kwamen. Er werden flyers verspreid, reclame gemaakt via de regionale (kerk)bladen, omroep PIM en facebook.
Op 28 december werd de kerk ingericht voor de dienst en vond de generale repetitie plaats. De rode loper werd uitgerold en om 19.00 uur gingen de deuren van de kerk open. De mensen kwamen binnen, er was iets te drinken en de TOP10 van Waterland werd vertoond.
Om 20.00 uur was de kerkzaal vol en kon de dienst beginnen. Het is mooi om te zien dat vele muzikale mensen uit Waterland deze dienst hebben vormgegeven en dat ook het publiek uit diverse windrichtingen afkomstig was. Er werd veel meegezongen. Voorganger Fred Omvlee gaf ons een duidelijke boodschap mee gebaseerd op het verhaal van de Barmhartige Samaritaan. De collecte bestemd voor kinderen in Moldavië (via Kerk in Actie) heeft € 578,77 opgeleverd. Hartelijk dank daarvoor!
Na afloop van de dienst was er ruimschoots de gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje. 

Bijbelse dagkalenders 2020 

De diaconie heeft de nieuwe dagboekkalenders 2020 besteld en inmiddels binnen gekregen.
De meditaties in de Bijbelse Dagkalender zijn kort en bondig en volgen het leesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap. Iedere week begint met een inspirerend lied of een motiverende spreuk en elke dag is voorzien van een bemoedigende tekst! Voor de belangrijke momenten in het leven zijn een aantal gebeden opgenomen. De bijbelteksten in dit dagboek zijn ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling. Een ieder die geïnteresseerd is mag een exemplaar meenemen. Ze liggen op het folderrek in de Opstandingskerk!

Hulp gevraagd

Beeld en Geluid

Wegens het vertrek van enkele medewerkers is het team van Beeld en Geluid dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team willen versterken. Het gaat om het bedienen van de beeld en/of geluidsinstallatie tijdens de kerkdiensten en eventueel rouw- en trouwdiensten. Je hoeft geen verstand van deze techniek te hebben want alles valt te leren. Lijkt het je leuk of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met:  
Adrie van Lopik,coördinator Beeld & Geluid Grote Kerk; tel.0299-654642 of 06-10749574
Gijs Rebel, coördinator Beeld & Geluid Opstandingskerk; tel. 06-10980940

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype