zoomtext

Nieuwsberichten:

- Bijbelse dagkalenders
- Update Top2000-dienst
- Resultaat kledingactie
- Rommelmarkt 2019
- Zonnestroom van de Opstandingskerk
- Hulp gevraagd

Bijbelse dagkalenders 2020 

De diaconie heeft de nieuwe dagboekkalenders 2020 besteld en inmiddels binnen gekregen.
De meditaties in de Bijbelse Dagkalender zijn kort en bondig en volgen het leesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap. Iedere week begint met een inspirerend lied of een motiverende spreuk en elke dag is voorzien van een bemoedigende tekst! Voor de belangrijke momenten in het leven zijn een aantal gebeden opgenomen. De bijbelteksten in dit dagboek zijn ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling. Een ieder die geïnteresseerd is mag een exemplaar meenemen. Ze liggen op het folderrek in de Opstandingskerk!

Update TOP2000 kerkdienst

Inmiddels zijn er twee bijeenkomsten geweest om de invulling van de TOP2000 kerkdienst te bespreken. Er zijn twee bands, een solo zangeres en een TOP2000 koor die de nummers gaan uitvoeren. Het TOP2000 koor onder leiding van Gerarda Bloem gaat de nummers oefenen op: zaterdag 7, 14 en 21 december van 16.00 tot 17.00 in de Opstandingskerk. Iedereen kan zich hierbij aansluiten!
Ook is er al nagedacht over de praktische invulling van de avond. In de catering kunnen we nog wel hulp gebruiken. Vind je het leuk om mee te helpen op zaterdag 28 december? Meld je aan via top2000.kerkdienst2019@gmail.com of geef het door aan Maaike Klijn, Rudi de Waart en Marjan Pronk.
Stemmen!
Via de website https://www.top2000kerkdienst.nl/stemmen/?stemmen=Monnickendam kan iedereen stemmen op zijn/ haar favoriete nummer. De TOP 10 van Monnickendam wordt vooraf aan de dienst vertoond. Laat je stem horen en zie jouw favoriete nummer terug in de TOP 10.

Record opbrengst Mensen in Nood kledingactie Waterland

De landelijke kledingactie van Cordaid | Mensen in Nood kende dit jaar in Waterland een record opbrengst. Circa 80 vrijwilligers uit de diverse kernen van de gemeente Waterland haalden zaterdag 12/10 huis aan huis 14.500 kg kleding op. Een toename van 3.500 kg t.o.v. vorig jaar. Monnickendam en Marken waren koplopers met respectievelijk  6200 en 3650 kg kleding. In Ilpendam, Watergang. Zuiderwoude (depot) , Uitdam en Broek in Waterland werd totaal 4650 kleding  ingezameld. De opbrengst is dit najaar speciaal voor noodhulp in het door een grote humanitaire crises geplaagde Jemen.
Het comité  Mensen in Nood-kledingactie Waterland kijkt terug op een geslaagde kledingactie. Waar aan het eind van de dag 2 volle vrachtwagens richting het landelijke sorteercentrum van Mensen in Nood in Leek (Gr.) vertrokken.

Rommelmarkt 2019

Ook dit jaar was de rommelmarkt bij de Opstandingskerk een groot succes. Voor 12 goede doelen is ruim €20.000 verdiend.
Voor een impressie van deze geslaagde dag: https://youtu.be/IovKaa7EKQ4

De Opstandingskerk geeft zonnestroom!

Het lag wel voor de hand dat van de drie kerkgebouwen die de PGM rijk is, de Opstandingskerk als eerste in aanmerking zou komen voor de plaatsing van zonnepanelen. Na een periode van nadenken en overleggen kwam het College van Kerkrentmeesters tot de conclusie dat de realisatie van een zonnestroominstallatie op de Opstandingskerk tot concreet project kon worden verheven. Een project dat in nauwe samenwerking met de coöperatie ‘Zon op Waterland’ zou worden uitgevoerd. Vanuit de PGM werd kerkrentmeester Cor Roos de projectleider.
Er volgde zo’n anderhalf jaar van voorbereiding waarin niet alleen de technische mérites op rij werden gezet maar met name ook de participanten moesten worden geworven (wonend binnen het betreffende postcodegebied). Eerst werd daarbij onder de gemeenteleden geworven en naderhand kon dat worden uitgebreid naar een ieder die interesse toonde. Dat alles verliep succesvol en 277 zonnepanelen werden op het dak van de Opstandingskerk geïnstalleerd plus natuurlijk het overige vereiste installatiewerk.
Zo kon op zaterdag 20 juli j.l. de zonnestroominstallatie van de Opstandingskerk in gebruik worden genomen. Een feestelijke bijeenkomst met projectleiders, participanten en belangstellenden. De pers toonde belangstelling en Nico Oussoren produceerde een aardige video van de installatie die op YouTube is te bekijken.

Hulp gevraagd

CRÈCHE: Wie komt ons versterken?
Op korte termijn stoppen er helaas twee van onze groep oppassers. We zijn dus dringend opzoek naar nieuwe mensen die het leuk vinden om op te passen.
Wie vindt het nou niet leuk om ongeveer 1 keer per maand tijdens de ochtenddiensten een uurtje voor de kindjes te zorgen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? Lijkt je dit wat? Bel 06-46276388 voor meer informatie of om je aan te melden.

Beeld en Geluid
Wegens het vertrek van enkele medewerkers is het team van Beeld en Geluid dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team willen versterken. Het gaat om het bedienen van de beeld en/of geluidsinstallatie tijdens de kerkdiensten en eventueel rouw- en trouwdiensten. Je hoeft geen verstand van deze techniek te hebben want alles valt te leren. Lijkt het je leuk of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met:  
Adrie van Lopik,coördinator Beeld & Geluid Grote Kerk; tel.0299-654642 of 06-10749574
Gijs Rebel, coördinator Beeld & Geluid Opstandingskerk; tel. 06-10980940

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype