zoomtext

Nieuwsberichten:

- Goede Doelen Rommelmarkt 2019
- Top2000-kerkdienst
- Zomer 2019 Taizé
- Avonddiensten vanaf Pasen
- Hulp gevraagd

Goede Doelen Rommelmarkt 2019

Op 7 september a.s. zal de jaarlijkse rommelmarkt weer worden gehouden. De goede doelen, waarvoor op deze dag geld wordt verdiend, zijn nu bekend.
Klik hier om te zien welke doelen dit jaar een bijdrage zullen ontvangen.

Aankondiging: Werk mee aan de eerste Top2000-kerkdienst in Waterland! 

Op zaterdagavond 28 december 2019 zal de eerste Top2000-kerkdienst van Waterland plaatsvinden, in de Opstandingskerk in Monnickendam.  Wat is een Top2000-kerkdienst? Het is een kerkdienst waarbij de mooiste nummers uit de popmuziek de plaats innemen van psalmen en gezangen. De dienst vindt plaats in de week van de Top2000 op NPO Radio 2. Sinds 2013 doen jaarlijks zo'n 120 kerken in het hele land mee. En nu dus ook de Protestantse kerk Monnickendam.
De muziek zal voor het grootste deel live ten gehore gebracht worden. Wil jij meezingen, muziek maken, meewerken met de techniek of voorbereiding? Laat het ons weten!
Kom op donderdag 19 september naar de kick off om mee te praten over de voorbereiding van deze dienst! Locatie: Opstandingskerk, Graaf Willemlaan 1 Monnickendam. Aanvang: 20.00 uur.
Wil je meer informatie of aanmelden voor de kick off? Dit kan via mailadres: Top2000.kerkdienst2019@gmail.com.
Of bel voor meer info: Fred Omvlee, tel 0653441895

ZOMER 2019 NAAR TAIZÉ

Afgelopen zomer zijn we weer met een groep jongeren naar Taizé geweest: een kleine plaats in Frankrijk, waar elk jaar duizenden jongeren uit heel Europa samen komen om elkaar te ontmoeten, samen te denken over de dingen die er écht toe doen en - uiteraard - ook veel lol te hebben. We zijn daar te gast bij de broeders van Taizé, een behoorlijk unieke gemeenschap van broeders uit verschillende kerken, protestants én katholiek. Zij ontvangen nu al jaren iedere week groepen jongeren in hun dorp, en ieder jaar vinden er weer nieuwe mensen hun weg daar naartoe. Sommigen komen er naartoe voor de stilte, andere voor het zingen in de kerkdiensten, maar vrijwel allemaal komen ze voor de bijzondere sfeer die er is en de ontmoetingen die je er hebt. En je neemt er ook altijd weer iets nieuws van mee terug.
Terwijl we nog in Taizé waren, zijn we alweer begonnen met het maken van plannen voor 2019. Het idee is dat we gaan in de laatste week van de zomervakantie voor de middelbare scholen, van zondag 18 tot zondag 25 augustus 2019. We vertrekken zondagmorgen vroeg, dan zijn we in loop van de middag in Taizé. Duur is het niet, overigens: een hele week verblijf + alle maaltijden kost ongeveer 70 Euro (voor jongeren onder de 30). En daarnaast delen we de kosten voor de benzine om er te komen.

De eerste auto is al vol, maar als er meer mensen interesse hebben, dan regelen we er gewoon nog een auto bij. Of auto's. Of een busje. Dat komt wel goed. Dus:
* ben je 15 jaar of ouder (of al wat ouder maar nog redelijk jong in je hoofd)?
* wil je, voor je weer begint aan een jaar studeren of werken, een week er he-le-maal uit zijn?
* lijkt het je leuk om mensen te ontmoeten uit allerlei landen en allerlei kerken?
Dan is Taizé waarschijnlijk iets voor jou.
Heb je interesse, geef ons dan een seintje. En weet je echt nog niet of je mee wilt, maar wil je er wel meer over weten, laat het ook weten! Je kunt ons bereiken met een mailtje naar Nico van Baren (nvbaren@quicknet.nl).

Avonddiensten vanaf Pasen

Enige tijd geleden heeft de kerkenraad besloten om meer avonddiensten te gaan houden in de Lutherse Kerk aan het Zuideinde. Deze nieuwe regeling gaat de zondag na Pasen a.s. in en duurt tot en met september.
Er is bij de Lutherse Kerk minder parkeerruimte dan bij de Opstandingskerk. Wie met de auto komt, kan bij de Opstandingskerk parkeren, vandaar is het een paar honderd meter lopen naar het Zuideinde. Ook op ’t Prooijen is vaak wel parkeerplek. De kerk is prima lopend en op de fiets bereikbaar!
Er wordt onderzoek gedaan om te bezien of en zo ja hoe de avonddiensten in de Lutherse Kerk te beluisteren zijn. Daarover later meer informatie als er duidelijkheid over is.

Hulp gevraagd

CRÈCHE: Wie komt ons versterken?
Op korte termijn stoppen er helaas twee van onze groep oppassers. We zijn dus dringend opzoek naar nieuwe mensen die het leuk vinden om op te passen.
Wie vindt het nou niet leuk om ongeveer 1 keer per maand tijdens de ochtenddiensten een uurtje voor de kindjes te zorgen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? Lijkt je dit wat? Bel 06-46276388 voor meer informatie of om je aan te melden.

Beeld en Geluid
Wegens het vertrek van enkele medewerkers is het team van Beeld en Geluid dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team willen versterken. Het gaat om het bedienen van de beeld en/of geluidsinstallatie tijdens de kerkdiensten en eventueel rouw- en trouwdiensten. Je hoeft geen verstand van deze techniek te hebben want alles valt te leren. Lijkt het je leuk of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met:  
Adrie van Lopik,coördinator Beeld & Geluid Grote Kerk; tel.0299-654642 of 06-10749574
Gijs Rebel, coördinator Beeld & Geluid Opstandingskerk; tel. 06-10980940

Jeugdclubs
Van september t/m eind maart is er van maandag t/m donderdagavond jeugdclub voor kinderen van de basisschool (groep 3-8). Door de kinderen wordt er elke week hard gewerkt om een knutselwerk af te krijgen. Er wordt gezaagd, getimmerd, gekleid, geverfd, gebakken, gesoldeerd, etc. 
Wij zijn nog op zoek naar extra clubleiding. Lijkt het je wat? Neem contact op: tel. 06-25110993

 

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype