zoomtext

Oecumenische Vredesdienst onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken Waterland.

Wat doe jij in vredesnaam?

Pax Nederland draagt dit thema aan en wij volgen dit van harte. Een thema dat lijkt te wijzen naar de ander…. waarbij je dus zelf lekker buiten schot kunt blijven. Of niet? Pax geeft een toelichting op het waarom van de keuze van juist dit thema:
“Er is pas sprake van vrede als recht wordt gedaan aan iedereen. Vrede is rechtvaardig. Vrede is liefde. Vrede sluit niet uit. Vrede is inclusief. Vrede wordt geboren als we naar elkaar omzien, naar elkaar luisteren, elkaar horen, elkaar ruimte geven, elkaar vrijheid geven. Vrede ontstaat als de waarheid aan het licht komt, als recht wordt gepleegd en de verzoening wordt gezocht. Als we om ons heen kijken, zien we de vrede steeds weer opnieuw aan het licht komen. En dat is wonderlijk, gezien alle ellende die sommige mensen hebben meegemaakt. In gemeenschappen, getroffen, gekneusd en gebroken door oorlog, uitbuiting en uitsluiting staan steeds weer mensen op die de kracht vinden om te helen, te verbinden en te wijzen naar een horizon van vrede en recht”.
De Bijbellezingen uit Numeri, de brief van Jacobus en het evangelie van Marcus 9 zetten aan tot nadenken én handelen: Wat doe jij, wat doe ik in Vredesnaam?
Viert u, vier jij ook mee? Weet dat je welkom bent!
De samenzang en muzikale invulling worden begeleid en verzorgd door Wim Dijkstra.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Vanwege de coronacrisis zijn er geen activiteiten rondom een jaarthema.

© 2021 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype