zoomtext

Eeuwigheidszondag

Dit is de laatste zondag van het kerkelijk jaar, we staan op de drempel van Advent. We komen samen in de Grote Kerk. Zoals elk jaar gedenken we in deze dienst de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn gestorven. Ook dit jaar zal het moment van gedenken iets anders gaan dan dat we in veel voorgaande jaren gewend waren. Dit vanwege de beperkingen i.v.m. Covid19.

De namen van 27 overleden gemeenteleden worden genoemd, daarbij wordt een witte roos in de vaas gezet en een kaars gebrand.
Daarna zal er een kaars worden aangestoken voor iedereen die niet wordt genoemd maar die ieder van ons wel wil gedenken. Dit ritueel wordt afgewisseld met een Kyrie, gezongen door het koor en allen.

Aan deze ochtenddienst werken Wim Dijkstra mee en het koor Couleur Locale onder leiding van Marjo van den Doel.
We zoeken troost en bemoeiding uit twee bekende Bijbelgedeelten: we lezen Psalm 121 en uit Openbaring hoofdstuk 21: 1-6 afgewisseld met bekende liederen en prachtige koorzang.

Zo gedenken wij velen die ons dierbaar zijn in het geloof dat zij geborgen zijn in Gods liefde. Liefde die hen en ons draagt in tijd en eeuwigheid.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Vanwege de coronacrisis zijn er geen activiteiten rondom een jaarthema.

© 2021 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype