zoomtext

Na een lange pauze is het weer tijd voor de concertserie Bach in Monnickendam. Op zondagmiddag 12 september kunt u luisteren naar het Nicolaas Consort en Kamerkoor PA’dam onder leiding van Maria van Nieukerken in de Grote Kerk.

Op het programma staat feestelijke muziek: Der Herr ist mit mir, een swingende cantate van Dieterich Buxtehude over psalm 118. Op het Gerstenhauer-orgel speel ik één van de meest spetterende orgelwerken van Johann Sebastian Bach: Toccata, Adagio en Fuga, virtuositeit in Italiaanse stijl met een grote pedaal-solo en een ontroerend middendeel. De cantate van Bach die klinkt, is meer beschouwend: Wo gehest du hin? (BWV 166), Waar ga je heen? In prachtige aria’s schildert Bach de weg: ik zie af van de wereldse verlokkingen, ik richt mijn vizier op de hemel. Naast de feestelijke en beschouwende muziek is er ook muziek ter gedachtenis: PA’dam zingt het eerste deel uit het Requiem van Bruckner. Indrukwekkende koormuziek waarbij je de doodgravers en rouwenden in een plechtige stoet voorbij hoort komen.

Het concert in de Grote Kerk van Monnickendam begint om 16.00 uur Dat is een half uurtje later dan vroeger. Vanaf kwart voor vier zal componist Gustavo Trujillo een toelichting verzorgen op de cantate.
Entree is 12 euro voor volwassenen, 1 euro voor kinderen.

Wim Dijkstra

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Vanwege de coronacrisis zijn er geen activiteiten rondom een jaarthema.

© 2021 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype