zoomtext

BLIJF IN MIJN LIEFDE!

We lezen deze zondag uit het evangelie van Johannes, hoofdstuk 15: 1-10.
Het ‘Ik ben’ – woord roept bij mij de Godsnaam boven. Jezus is zo één met de Vader dat dit woord ook bij Hem klinken mag. Wie de Zoon ziet, ziet de Vader. Jezus is de wijnstok die ons naar de Vader voert, de Wijnbouwer. Wij zijn de ranken die, als wij in de éénheid van Vader en Zoon gaan staan, vrucht mogen dragen.
Dit beeld van de wijnstok en de ranken spreekt mij aan. Het maakt het belang duidelijk van verbonden-zijn. De mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Door de gemeenschap met elkaar komt een mens tot leven en tot ontplooiing. De ranken zijn verbonden met de wijnstok, en door de wijnstok ook met elkaar. Er is sprake van een geheel, één grote sapstroom die wijnstok en ranken met elkaar verbindt. Die sapstroom staat voor de liefde. Daar waar wij vanuit liefde leven, daar zijn wij met de wijnstok verbonden en dat zal vruchtbaar zijn. De liefdeloosheid is als een troebele poel. Liefde is een heldere beek, zij stroomt en kan niet stoppen.

Dit zijn zo mijn eerste gedachten bij het thema van deze dienst.
Tot slot een vraag: Hebt u gedachten bij dit thema waarvan u denkt, ‘dat wil ik graag delen in de dienst’ bel mij even of stuur een email. Ook als u voorbeden wenst dan hoor ik dat heel graag.

Marijke van de Streek verzorgt de lezingen en Wim Dijkstra speelt op het orgel en/of de vleugel.
Ik kijk ernaar uit om in verbondenheid met u/jullie deze dienst te vieren, tot eer van de Eeuwige en tot zegen voor elkaar.

Marja van Gaalen

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Er zijn geen activiteiten rondom een jaarthema.

icon

Agenda

13 Aug. 2022
© 2022 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype