zoomtext

Hier worden grote zaken besproken, zoals onlangs: ‘Kun je het besluit nemen om te gaan geloven?’  Iemand van de groep was ermee gekomen, en dan gaat het er over.  Kun je het besluit nemen het ergens mee eens te zijn? Kan je het besluit nemen gelukkig te zijn? Of om verliefd te worden? Niet alleen bij geloven is de vraag wat je eigen inbreng precies is.

We bleken zelfs nog wat te hebben aan een al heel oud onderscheid dat onze voorouders hanteerden als ze  nadachten over wat er zoal bij geloven komt kijken:  notitia (de daad van het kennisnemen van), assensus (de daad van de aanvaarding) en fiducia (de daad van vertrouwen). Bij welke van deze drie elementen valt er voor jou wel of niet iets te beslissen? 

De eerstvolgende samenkomst van onze groep is op vrijdagavond 12 april, vanaf 19.00 uur in de Opstandingskerk. De samenkomst duurt tot ongeveer 20.15 uur. Ook wie nog niet eerder aan deze catechese meedeed is van harte welkom.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype