zoomtext

Ook in de avond is de Grote Kerk de kerkplek waar je deze zondag moet zijn! Om 19.00 uur begint daar een bijzondere viering waarin de koralen en overige koordelen van de Matthäuspassion van J.S. Bach gezongen worden. Ingebed in een korte liturgie, waarbij de gemeente aan het begin en aan het slot een passend lied zingt. In het liturgische deel zal ds. Martien Pettinga voorgaan. Deze delen van de Passion worden gezongen door de Cantorij Monnickendam o.l.v. dirigent Marcel den Dulk. In plaats van de gezongen evangeliepartij wordt het lijdensverhaal gelezen door de lector (Frank van de Streek), in het Nederlands.
Deze passie-uitvoering duurt aanzienlijk korter dan de gehele Passion en is daarom zeer geschikt voor ieder die juist in deze tijd voor Pasen meditatief en muzikaal stil wil staan bij de weg die Jezus gaat naar het kruis.
Omdat het om een dienst gaat, is er geen toegangsprijs; alleen bij de uitgang is er een collecte.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype