zoomtext

Het is Palmzondag, genoemd naar het vaste bericht van deze zesde zondag in de veertigdagentijd: dat van Jezus’ intocht in Jeruzalem. We lezen het in Lucas 19: 29-44. Daaraan vooraf lezen we uit het boek van de profeet Jesaja hoofdstuk 50: 4-7 en uit Filippenzen 2 de beroemde verzen 5-11.
Natuurlijk, er is ook de vrolijke ommegang van de kinderen door de kerk heen, met hun Palmpaasstokken, terwijl er door hen en de gemeente vrolijk wordt gezongen. Gerda Zandstra bespeelt het orgel, en bij sommige liederen worden we geholpen met zang- en snarenspel! 

Met deze zondag begint de Stille week, waarin we na de Oecumenische Vesper op woensdag  op Pasen toe gaan:  Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Paaswakes, Paasmorgen.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2018-2019: De weg van het gebed

Tien avonddiensten rondom het thema: De weg van het gebed. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2019 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype