zoomtext

‘WAT ZEG JE ALS JE GOD ZEGT?’
De eerste van de tien avonddiensten rond het nieuwe jaarthema ‘In gesprek met Guido.’ Waarover zal dat gesprek gaan? Over hoofdthema’s van het christelijk geloof. En wie is Guido? U weet het inmiddels: de Brès is zijn achternaam. Een protestantse martelaar, in 1567 om zijn geloof opgehangen. In 37 fragmenten – door de Kerk later gepromoveerd tot Nederlandse Geloofsbelijdenis – noteerde hij wat voor hem in het geloof de hoofdzaak was.Toentertijd.
Onze tijd is een andere. Een tijd die aan het geloof ook andere vragen stelt. Waarom dan toch ‘In gesprek met Guido?’ In feite is dat dus de vraag naar de waarde van de geloofstraditie. Kunnen allerlei goede redenen aangevoerd worden, maar dat klinkt al gauw saai.  Dus volsta ik met: ‘the proof of the pudding is in the eating’. Kortom, kom het ondervinden! Doe mee!
Het eerste wat we met Guido bespreken: ‘Wat zeg je als je ‘God’ zegt?’ Nou, probeer ter voorbereiding dat zelf maar eens. Alsof je het moet uitleggen aan iemand die van God geen idee heeft. 

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype