zoomtext

De derde dienst in een serie over het jaarthema ‘In gesprek met Guido’. U weet wel, Guido de Brès die ooit een geloofsboekje schreef, de ‘Nederlandse Geloofsbelijdenis’, en dat met de dood moest bekopen.
In zijn geloofsverantwoording heeft hij een aantal fragmenten opgenomen die over het geschreven Woord van God gaan, de Bijbel. Eerder heeft hij het Woord genoemd als het ‘tweede boek’ waaruit we God leren kennen, naast het ‘eerste boek’ waarmee hij de schepping bedoelt. In het Woord openbaart de grote, majesteitelijke God zich als heilige Liefde. Geen wonder dat Guido wel wat woorden nodig heeft om dit wonder enigszins te benaderen. Hij doet dat vanuit zijn overtuiging dat dit Woord ‘gezag’ heeft, unieke zeggingskracht.
Waar zit ‘em dat in? En zeggen wij, eeuwen later, dit Guido na, of zijn we gaandeweg ook andere accenten gaan leggen?

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype