zoomtext

Deze zondagmorgen komen we samen in de Grote Kerk. We lezen verder in het intrigerende bijbelboek Daniël. In deze viering horen we het vierde hoofdstuk, een lang verhaal, opnieuw een toonbeeld van oosterse vertelkunst! De kern is eigenlijk op z’n mooist vertolkt in het Magnificat dat Maria zingt: “Heersers stoot Hij van hun troon en wie gering is geeft Hij aanzien”. Dat is het geloof waaraan de benarde Joden in de tweede eeuw voor Christus tegen de klippen op vast proberen te houden, hoewel de realiteit toen, en zo vaak nu, anders is dan de belofte. Hoe houd je het in die spanning uit?

De Cantorij onder de bezielende leiding van Wim Dijkstra werkt aan deze dienst mee. Wie alvast enkele (niet geheel onbekende) liederen thuis wil voor-oefenen: we zingen o.a. lied 943 en 974.
Klik hier voor de liturgie van deze dienst.

De kinderen zijn in de kinderkerk bezig met een aantal kerngedachten van de grote apostel Paulus.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype