zoomtext

Eerste advent
Ook dit jaar zullen de Adventsdiensten een eigen karakter dragen. Een wat kortere viering, met de mogelijkheid tot nagesprek. Een korte overdenking met een kerntekst, waarover we in een moment van stilte kunnen mediteren.
Er zijn telkens twee lezingen uit de Bijbel: de eerste uit de profeet Micha, de tweede uit het eerste hoofdstuk van Lucas. Bij de voorbeden heeft ieder die dat wil de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken. Het vaste kinderlied is lied 461 ‘Wij wachten op de Koning’. Aan het begin van de viering is er een kort filmpje, dat het thema van de kinderen in de kinderkerk aangeeft.
De kerkruimte ziet er met Advent iets anders uit dan gebruikelijk, zodat het bij binnenkomst meteen zichtbaar is: we zijn samen als gemeente de bijzondere tijd van Advent ingegaan, wachtend op het Kind in de kribbe.

Klik hier voor de iturgie.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype