zoomtext

Zondagmiddag 15 december houdt de Protestantse Gemeente een sfeervolle kerstdienst in de Grote Kerk. Bij kaarslicht luisteren we naar Bijbellezingen en zingen we kerstliederen met de Cantorij van de PGM onder leiding van Wim Dijkstra.

De opzet van de dienst lijkt op de bekende liturgie van het ‘Festival of Lessons and Carols’. Deze bijzondere afwisseling van lezen en zingen ontstond eind negentiende eeuw in Engeland. Veel kerkgangers wilden graag de gelegenheid hebben om bekende kerstliederen te zingen en de geestelijken zochten een alternatief voor de kroeg, waar traditioneel op kerstavond flink gedronken werd. De liturgie die toen ontstond werd enorm populair en ook in Nederland zijn er overal kerkdiensten die dezelfde opzet volgen. Wij zingen de liederen niet in het Engels, maar in het Nederlands, zodat iedereen ze kan verstaan en mee kan zingen.

Deze bijzondere dienst op zondag 15 december begint om 16.00 uur in de Grote Kerk. Van harte welkom!

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype