zoomtext

KICK BRAS: OOG IN OOG
Over de mystieke ervaring. Een avond in woord en beeld

Er zijn momenten waarop je de adem inhoudt en alles verstilt. In de natuur, of na het horen van beslissend nieuws, of in een grenssituatie waarin het mysterie van het bestaan zich onontwijkbaar aan je opdringt. Ook bestaat er bij mensen het verlangen om, alle bijkomstigheid voorbij het eigenlijke te voelen, te ontmoeten. ‘Nu kijken we nog in een wazige spiegel, straks staan we oog in oog’, schrijft de apostel Paulus.

Kick Bras publiceerde een indrukwekkend aantal boeken over mystiek, was docent spiritualiteit aan de theologische universiteit. Hij komt spreken over zijn boek ‘Oog in oog’ dat al een 3e druk beleefde. Aan de hand van beelden van kunstenaars en teksten van mystici spreekt hij over de mystieke fasen, stilte, Godsbeeld en gebed. Maar zelf ervaren is iets anders dan klakkeloos aannemen van anderen. Het is een zelf gaan van een innerlijke weg.

Dinsdag 8 oktober. De Lutherse kerk, Zuideinde 39/41 Monnickendam. Aanvang 20.30 uur Kerk open vanaf 20.00 uur.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype