zoomtext

HEILIGEN OM JE AAN OP TE TREKKEN
Mannen en vrouwen om nooit te vergeten, om je door de laten inspireren, mensen die we voor altijd hoog hebben zitten. In hen brak God op meer dan gewone wijze door, zoiets. De rooms katholieke kerk heeft haar heiligen en een kalender met hun gedenkdagen. Protestanten doen dat zo niet, maar hebben ook hun geloofshelden:  Bonhoeffer, Martin Luther King e.a. En geen mens doet het zonder: een ander die hem of haar tot blijvend voorbeeld strekt, een identificatiefiguur, van wie je woorden herinnert, een manier van doen, een grondhouding of geloofsvertrouwen.
Een avond over heiligen dus. Informatie, illustratie, onderling gesprek, o.l.v pastor Henk Bak en ds. Eugène Baljet.

Dinsdag 19 november. Lutherse kerk, Zuideinde 39. Aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur. Toegang gratis, collecte bij uitgang.

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype