zoomtext

Pinksteren (opname vanuit de Grote Kerk)
voorgangers: ds. Martien Pettinga, ds. Charlotte Kremer, pastor Henk Bak en een gemeentelid uit Holysloot mw. Everdien Westerneng, met muzikale medewerking van Wim Dijkstra

De vijftigste dag van Pasen is Pinksteren. Pasen noemen we nogal eens het hoofdfeest van de christelijke kerk, maar wat zou Pasen zijn zonder Pinksteren?! Bij die gebeurtenis gaat de leerlingen van Jezus waarachtig het licht op en dan zijn ze niet meer te houden. Het evangelie gaat als een lopend vuur van mond tot mond en van hart tot hart. We hopen van dit feestelijke gebeuren via de online verbinding iets mee te beleven.

Klik hier voor de liturgie van de dienst

Klik hier om een bijdrage te leveren aan de collecte

Collectedoel: DE KRUISPOST / OUDEZIJDS 100
Mensen uit alle hoeken van de samenleving vormen samen Communitaire Gemeenschap Oudezijds 100. In de binnenstad van Amsterdam proberen zij in leven en werken het evangelie van Jezus Christus present te stellen. Oudezijds 100 biedt concreet hulp door inloop, maatschappelijke opvang, begeleid wonen, medisch maatschappelijke werk en medische zorg voor onverzekerden.
Kruispost biedt medische en psychosociale zorg aan mensen die in de reguliere zorg geen hulp kunnen vinden: onverzekerden, daklozen en (uitgeprocedeerde) asielzoekers. Per jaar weten zo’n 3200 patiënten Kruispost te vinden, dat betekent jaarlijks 7000 consulten.
Kruispost bestaat sinds 1983 en wordt gedragen door Oudezijds 100 en de Johanniter Orde in Nederland.
Meer informatie op https://www.oudezijds100.nl/kruispost
Steun de Kruispost met uw bijdrage in deze collecte op www.kerkbijdrage.nl

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype