zoomtext

De eerste dienst met kerkgangers sinds maanden! We komen samen in de Grote Kerk in een bijzondere dienst. Vlak na het afscheid van ds. Eugène Baljet mogen we op deze ochtend mw. Marja van Gaalen-Veen bevestigen als ouderling-kerkelijk werker. In deze functie gaat zij een deel van de werkzaamheden van ds. Baljet overnemen.
Helaas geen samenzang in deze dienst. Naast het orgelspel van Wim Dijkstra is er muzikale medewerking door Riek Klok en Paul Ebens; volgens de nieuwste richtlijnen mogen zij wél zingen. Ook voorziet de liturgie in veel momenten van samenspraak, zodat er op die manier veel participatie mogelijk is van alle kerkgangers.
De lezingen van deze ochtend zijn Zacharia 9, 9-12a en Matteüs 11, 25-30.

Klik hier voor de liturgie van de dienst

Klik hier om een bijdrage te leveren aan de collecte

Collectedoel: Kerk in Actie – Actie Vakantietas
Een tas vol plezier voor kinderen in armoede
Maar liefst één op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Wanneer in de zomervakantie hun klasgenootjes op vakantie gaan, blijven zij achter. Geld voor leuke uitjes is er niet.
Samen met plaatselijke kerken wil Kerk in Actie 5.000 kinderen die in armoede opgroeien, verrassen met een vakantietas vol speelplezier. Kerk in Actie zorgt voor een vrolijke tas, lokale kerken vullen deze met leuke cadeautjes en kortingsbonnen voor bijvoorbeeld een ijsje, het zwembad of een pretpark in de buurt. Meer informatie is te vinden op www.kerkinactie.nl/vakantietas
Met de opbrengst ondersteunt Kerk in Actie onder andere organisaties die armoede, onder volwassenen én kinderen, bestrijden. Helpt u mee?

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Vanwege de coronacrisis zijn er geen activiteiten rondom een jaarthema.

icon

Agenda

04 Aug. 2021
© 2021 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype