zoomtext

TWEEDE AVONDGEBED

In deze serie van zes bijzondere avondgebeden gaat één keer een predikant voor, nu dus, en dat is ondergetekende. Maar vanuit een andere rol dan anders. Natuurlijk ben ik predikant, maar ik ga vanavond voor in mijn hoedanigheid als gemeentelid en voeg me daarmee in de rij van de vijf andere voorgangers in deze reeks. Ik wil proberen om iets te vertellen over hoe ik persoonlijk bijbel, gebed, geloof ervaar, juist als ‘professionele’ verkondiger, en welke spanningen dat wel eens kan opleveren.
ds. Martien Pettinga

Klik hier om een bijdrage te leveren aan de collecte

Collectedoel: De Hezenberg – Geloof in verandering
Aan de rand van de Veluwe, te midden van een prachtig stukje natuur, ligt landgoed de Hezenberg. De medewerkers van de Hezenberg geloven in verandering en helpen mensen om duurzame veranderingen in hun persoonlijke levens en omstandigheden te realiseren. Daarbij gaan ze uit van onze christelijke identiteit en wetenschappelijke inzichten. Het pastoraat is wezenlijk onderdeel van hun identiteit. Zingeving speelt daarom een belangrijke rol binnen hun programma’s.
Zij geloven dat een mens behalve een hoofd, hart en lichaam ook een ziel heeft en zien ieder mens als waardevol schepsel en geloven dat iedereen zich door God geliefd mag weten. De Hezenberg dient als een tijdelijke leefgemeenschap waar we onze gasten de rust en ruimte bieden om na te denken over zijn of haar plaats in dit leven.
Meer informatie vindt u op https://hezenberg.nl

Terug naar agenda

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Jaarthema 2019-2020: In gesprek met Guido

Tien avonddiensten rondom het thema: De Nederlandse Geloofsbelijdenis. Vijf van deze diensten hebben de vorm van een leerdienst, met sobere liturgie en uitvoerige preek, de andere hebben de vorm van diensten van Lofprijzing en Gebed met uitbundige zangen, begeleid door de LPG-band en nieuwere vormen van gebed, stilte en ritueel.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype