zoomtext

Nachtexperience in de Grote Kerk Monnickendam – The Safe

In deze nachtexperience ‘The Safe’ ontmoet je een bijzonder persoon. Mensen vertrouwen hem van alles toe. Samen ontdekken we wat dit te maken heeft met de heilige plek waar je nu bent. Een experience die je nooit gaat vergeten.

Datum: Zaterdag 26 juni
Aanvang: 20:00 uur
Leeftijd: 12 – 25 jaar

Meenemen: betekenisvol voorwerp
Het toegangsbewijs dat je nodig hebt om deel te kunnen nemen aan deze experience is: Een persoonlijk voorwerp meenemen dat voor jou echt heel belangrijk is. Iets wat je echt niet wil kwijt raken of stuk mag gaan. Iets wat je uit een brandend huis zou willen redden. Iets wat misschien symbool staat voor hoe hij je voelde en wat daarom voor altijd toe doet. Dit voorwerp neem je mee en heb je nodig als je ‘The Safe’ wilt beleven!
Essentieel is dat iedereen zo’n betekenisvol voorwerp meeneemt. Let op: het mag niet je mobiel zijn!
Wat neem je verder mee?
Het betekenisvol voorwerp dus, je mobiel (oplader), warme kleding (het kan fris zijn in de kerk), een slaapmatje, kussen, eventueel oordoppen en een slaapzak.
Tot ziens op onze nachtexperience, namens het gehele jeugdwerkteam!

Geef je op via onze jeugdouderling Maaike Klijn  mmklijn@hotmail.com

De Kinderkerk gaat weer van start!

Zondag 9 mei gaan we weer beginnen met de kinderkerk. Na al die weken thuis aan de slag te zijn geweest, is het heerlijk om elkaar weer te zien en met elkaar de Bijbel open te slaan. Maar zeker ook om elkaar te ontmoeten en te praten over hoe het met iedereen gaat en gewoon lekker samen een glaasje limonade te drinken.
De komende vier weken lezen we een viertal teksten uit het Nieuwe Testament. We lezen over de wapens waarmee christenen zich moeten verdedigen tegen de kwade machten, over hoe we een voorbeeld voor anderen kunnen zijn in woorden én in daden, over de heilige Geest die ons steunt en voor ons bidt, en over de liefde die van God komt.
Voor de kinderkerk hoef je jezelf niet van te voren aan te melden, wel zullen we bijhouden wie er zijn en het telefoonnummer van de ouders noteren, zodat we contact op kunnen nemen in het geval van een coronabesmetting. De kinderkerk is gedurende de hele dienst in de eigen ruimte.
De kinderen kunnen gebracht/gehaald worden bij de deur van het jeugdlokaal als de dienst in de Opstandingskerk is, en bij de kleine groene deur van de Grote kerk, als de kerkdienst daar gehouden wordt.

Het Rad van Gesprek

Ds. Alexander Noordijk gaat in gesprek met jongeren.

Aflevering 1  Alexander in gesprek met Mayke en Imke (9/4/2021)

Aflevering 2  Alexander in gesprek met Willemijn en Lucas (25/4/2021)

Aflevering 3  Alexander in gesprek met Marinka en Esther (2/5/2021)

Jeugdclubs

In verschillende leeftijdsgroepen wordt er wekelijks geknutseld. Ook lezen we een Bijbelverhaal of een gedicht. Vanaf groep 3 t/m groep 8 ben je bij ons van harte welkom. We komen wekelijks bij elkaar in de Opstandingskerk, vanaf half september tot de laatste (volle) week van maart, behalve in de schoolvakanties. Per seizoen vragen we een bijdrage van 15 euro per kind.

Maandagavond    19.00 - 20.15 uur:  timmerclub, jongens groep 5/6
Dinsdagavond      19.00 - 20.15 uur:  knutselclub, meisjes groep 6/7/8
Woensdagavond  19.00 - 20.00 uur:  knutselclub, j/m groep 3/4/5
Donderdagavond 19.00 - 20.15 uur:  techniekclub, jongens groep 7/8 

First Rock Solid

Een superleuke avond met thema's en humor en te gekke spelletjes. Doe mee met de tieners (van 11 tot 14 jaar) in de kerk!
Dus kom ook!! en neem gerust een vriend of vriendin mee. FIRST ROCK SOLID is er elke 2 weken op zaterdagavond om 19:30 uur in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk.
Jeugdlokaal, Opstandingskerk, Graaf Willemlaan 1, Monnickendam
Vanwege Coronamaatregelen willen wij erop wijzen dat wij de regels van het RIVM volgen.

#durftezoeken

Voor jongeren van 14 t/m 18 jaar is er #durftezoeken. De inhoud van de avonden wordt door de jongeren zelf verzorgd, met de ene week een Bijbels thema, de andere week is het thema vrij. Na afloop chips, cola en poolen!
#durftezoeken is er elke vrijdagavond om 20.30 uur in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk. Het seizoen start vanaf half september. Hou voor de precieze datum het kerkblad in de gaten.

Contactpersonen zijn:
Gert Jan Borger, Maaike Klijn, Mariët Stadt en
Joke Karmelk                656489

Bijbel en Borrel

Bijbel en Borrel! Elk kwartaal wordt er een Bijbel en Borrel georganiseerd voor verschillende leeftijdscategorieën tussen de 18 en 45 jaar. We komen bij elkaar in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk voor een gezellige avond waarin je met leeftijdsgenoten aan de borreltafel kan praten over Bijbelse thema’s. Iedereen neemt zelf een hapje en een drankje mee, zodat we genoeg hebben om samen te delen.

Voor meer informatie kijk op onze Facebookpagina (Bijbel en Borrel Monnickendam)

Marion Boom        06-23126588          contactpersoon

Joke Karmelk         06-11480068          contactpersoon

 

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Vanwege de coronacrisis zijn er geen activiteiten rondom een jaarthema.

© 2021 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype