zoomtext

Kinderkerk

Zoals zoveel dingen gaat ook de kinderkerk net ietsje anders in coronatijd. Kinderen mogen bij de Grote kerk straks door de kleine deur naar binnen, daar wassen we allemaal onze handen en gaan we meteen naar boven, naar de eigen ruimte. De hele dienst vieren we daar kinderkerk. Hoe leuk is dat! We kunnen weer samen knutselen, spelletjes doen, bidden, liedjes zingen (alleen de kinderen dan), naar een Bijbelverhaal luisteren, proefjes doen, limonade drinken, even bijkletsen en als het lekker weer is even naar buiten. Als de dienst afgelopen is kunnen je ouders je weer ophalen bij de kleine deur.
Even voor de ouders: voor de kerkdiensten is het de bedoeling dat je reserveert. Voor ons is dat ook fijn, want dan weten we ongeveer hoeveel kinderen er komen. Dat kan heel gemakkelijk via de website www.pgmonnickendam.nl. Wil je zelf liever thuis  naar de kerkdienst kijken via Pim, dan kan dat ook. Je kunt je kind(eren) brengen en na afloop weer ophalen. Wil je dan wel even een telefoonnummer achterlaten zodat we je kunnen bellen als dat nodig is?

Jeugdclubs

In verschillende leeftijdsgroepen wordt er wekelijks geknutseld. Ook lezen we een Bijbelverhaal of een gedicht. Vanaf groep 3 t/m groep 8 ben je bij ons van harte welkom. We komen wekelijks bij elkaar in de Opstandingskerk, vanaf half september tot de laatste (volle) week van maart, behalve in de schoolvakanties. Per seizoen vragen we een bijdrage van 15 euro per kind.

Maandagavond    19.00 - 20.15 uur:  timmerclub, jongens groep 5/6
Dinsdagavond      19.00 - 20.15 uur:  knutselclub, meisjes groep 6/7/8
Woensdagavond  19.00 - 20.00 uur:  knutselclub, j/m groep 3/4/5
Donderdagavond 19.00 - 20.15 uur:  techniekclub, jongens groep 7/8 

First Rock Solid

Een superleuke avond met thema's en humor en te gekke spelletjes. Doe mee met de tieners (van 11 tot 14 jaar) in de kerk!
Dus kom ook!! en neem gerust een vriend of vriendin mee. FIRST ROCK SOLID is er elke 2 weken op zaterdagavond om 19:30 uur in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk.
zaterdag 19 september
zaterdag 3 oktober
zaterdag 17 oktober
zaterdag 31 oktober
zaterdag 14 november
zaterdag 28 november
zaterdag 12 december

Jeugdlokaal, Opstandingskerk, Graaf Willemlaan 1, Monnickendam
Vanwege Coronamaatregelen willen wij erop wijzen dat wij de regels van het RIVM volgen.

#durftezoeken

Voor jongeren van 14 t/m 18 jaar is er #durftezoeken. De inhoud van de avonden wordt door de jongeren zelf verzorgd, met de ene week een Bijbels thema, de andere week is het thema vrij. Na afloop chips, cola en poolen!
#durftezoeken is er elke vrijdagavond om 20.30 uur in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk. Het seizoen start vanaf half september. Hou voor de precieze datum het kerkblad in de gaten.

Contactpersonen zijn:
Gert Jan Borger, Maaike Klijn, Mariët Stadt en
Joke Karmelk                656489

Bijbel en Borrel

Bijbel en Borrel! Elk kwartaal wordt er een Bijbel en Borrel georganiseerd voor verschillende leeftijdscategorieën tussen de 18 en 45 jaar. We komen bij elkaar in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk voor een gezellige avond waarin je met leeftijdsgenoten aan de borreltafel kan praten over Bijbelse thema’s. Iedereen neemt zelf een hapje en een drankje mee, zodat we genoeg hebben om samen te delen.

Voor meer informatie kijk op onze Facebookpagina (Bijbel en Borrel Monnickendam)

Marion Boom        06-23126588          contactpersoon

Joke Karmelk         06-11480068          contactpersoon

World Servants Monnickendam

In de zomer van 2021 gaan er weer jongeren met World Servants mee om letterlijk en figuurlijk een steentje bij te dragen. In Ethiopië gaat er gebouwd worden aan een multifunctioneel trainingscentrum en in Rwanda aan een schoolgebouw.
Om deze projecten te bekostigen zal er dit jaar een doorlopende taartenactie worden gehouden, waarbij de jongeren heerlijke zelfgebakken taarten kunnen verzorgen voor al uw feesten en partijen. Voor meer informatie en het bestellen kunt u naar: www.worldservants.nl/actieplatform/actie/taartenethiopie. Of neem contact op via het onderstaande mailadres.
Ook voor tuin- en schoonmaakklussen, catering, verhuizen, en alles daar omheen. kunt u een beroep doen op de World Servants. Hiervoor kunt u ook contact opnemen via de mail.
Mail: worldservants_monnickendam@outlook.com
Facebook: World Servants Monnickendam
Rekeningnummer: NL 33 RABO 0342 8591 53
Projectinformatie Ethiopië : www.wordservants.nl/et121
Projectinformatie Rwanda : www.worldservants.nl/rwanda/RW121

 

even pauze...

Like & deel:

icon

Foto albums

Jaarthema

Vanwege de coronacrisis zijn er geen activiteiten rondom een jaarthema.

© 2020 Kerkplein Monnickendam | Admin | Contact webmaster
Site by: Webhype