Uitzending kerkdiensten
De ochtenddiensten zijn te volgen via Omroep Pim en via deze website; avonddiensten zijn alleen te volgen via deze website.
Als er een storing is bij Omroep Pim dan kan de dienst wel via deze website worden bekeken.
Ook is het mogelijk om diensten terug te zien.
Kijk voor meer informatie onder Kerkdiensten.

Klik hier voor de liturgie van de ochtenddienst op 3 maart 2024.

 

Veertigdagentijd-kalender

 

Jeugdcatechese
CATECHESE (12-15 jaar)
Geloven gaat over God, het gaat over jezelf, over bidden, maar ook over de kerk. Samen gaan we op zoek naar wat geloven voor jullie is. Een interactieve catechese die onze tieners helpt te groeien in hun geloof en de Bijbelse verhalen beter leren kennen en wat deze verhalen betekenen. We eten na afloop gezellig met elkaar! Nieuwsgierig kom gezellig langs.

De volgende datum is dinsdagmiddag 5 maart van 17.00 – 18.30 uur in het jeugdlokaal van de Opstandingskerk. (We eten na afloop gezellig met elkaar!)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met ds. Alexander Noordijk, tel. 06-24920344

 

7/3 Cursusavond “Vieren”: 40 dagentijd en PasenSoms lijkt het leven maar voorbij te vliegen, zonder dat je het echt bewust meemaakt. Hoe vind je verdieping? Hoe kun je meer concentratie vinden en je richten op wat er werkelijk toe doet?

We houden een eerste cursusavond in de kerk van Uitdam. Hierin behandelen we Pasen en de veertigdagentijd. Het is een feest dat over de hele wereld gevierd wordt, maar hoe zat het ook alweer? Wat gebeurt er op Goede Vrijdag en Palmpasen? Maar ook: hoe kunnen we ten volle leven in een drukke tijd?

Naast informatie in een open sfeer staat ontmoeting en gesprek centraal, ieders inbreng draagt bij aan het gesprek. Interesse? Neem even contact op met pastor Geke den Otter (pastor.geke@gmail.com) tel. 06-45148049

Datum: 7 maart
Tijd: 20.00 uur
Plaats: de kerk van Uitdam

Voor meer informatie: https://www.cursusvieren.nl/feesten/veertigdagentijd 

16/3 Johannespassion van Bach – Cantorij Monnickendam

De Cantorij Monnickendam zingt de Johannes Passion van Bach in de Grote Kerk van Monnickendam op 16 maart om 19.30 uur o.l.v. dirigent Marcel den Dulk. 
In 2024 bestaat de Cantorij Monnickendam 75 jaar. Dit wordt gevierd met muziek, door te zingen met elkaar en voor ons publiek. We gaan van start op 16 maart met de Johannes Passion. 

Deze passiemuziek over het lijden en sterven van Jezus is 300 jaar geleden voor het eerst ten gehore gebracht in de Nicolaikirche in Leipzig. Melodie en tekst hangen volledig met elkaar samen. Het gaat om begrip van elke zin, hoe past de muziek op de tekst, hoe kan het publiek ervaren wat Bach met zijn muziek wilde zeggen.
De Cantorij is bijzonder vertrouwd met de Johannes Passion, we zingen het dit jaar voor de 51ste keer! Voor de uitvoering in de Grote Kerk van Monnickendam van 16 maart aanstaande wordt de Cantorij versterkt door 17 ervaren projectzangers. Met zes professionele solisten van naam en faam en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest wordt het gegarandeerd een hoogtepunt in de rijke geschiedenis van ons koor. 

 

Toerustingsavonden Pastoraat Voorjaar 2024

Voor de leden van de wijkteams, voor gemeenteleden die vanuit pastoraal of diaconaal oogpunt anderen willen steunen door aandacht, bezoek of welke vorm dan ook, maar ook voor andere belangstellenden.

In het voorjaar worden 3 avonden gehouden op wisselende avonden in de week.
Data: 26 februari, 19 maart en 17 april
Tijdstip: 20.00 - 21.30 uur
Plaats: Opstandingskerk

De avonden verlopen aan de hand van een zogeheten ‘Casus’, dat is een verslagje van een gesprek of situatie dat een van de deelnemers aanlevert.

maandag 26 februari: Peter Bijl - 'Belasting in de mantelzorg'
dinsdag 19 maart: Trinus Hibma - 'Trouw in de lange duur van rouw'
woensdag 17 april: Alexander Noordijk - 'Spelregels en veiligheid in sociale- en familierelaties'

TafelTijd


TafelTijd is een initiatief van PG Monnickendam en Wijdekerk. Wij willen iedereen van harte uitnodigen om eens kennis te maken met Tafeltijd. Tafeltijd is er niet enkel en alleen voor LHBTI+ maar voor onze hele gemeenschap.

De bedoeling van TafelTijd is dat iedereen een gerecht of een toetje meeneemt om te delen. Er is een korte vesper incl. avondmaal.
Daarna eten en spreken wij aan tafel met elkaar. Het is een ontspannen avond die open en inclusief is. Waar kun je nou beter ervaren samen kerk te zijn dan aan Zijn tafel? Belangrijk is dat we niet samen aan tafel gaan om elkaar te overtuigen, maar om elkaar te inspireren, steunen, bemoedigen en aanvaarden in de Liefde van Jezus Christus.

Meer info over TafelTijd: https://www.wijdekerk.nl/tafeltijd

Datum: zaterdag 23 maart 
Tijd: 17.30 uur inloop, aanvang 18.00 uur
Plaats: Opstandingskerk
Informatie en aanmelding:
ds. Alexander Noordijk, a.noordijk@protestantsekerk.nl
Lianne Boots, lianneboots@live.nl

Spaar mee voor GRATIS Artis kaarten voor de diaconieNet als vorig jaar kunt u bij de DEKA-MARKT weer zegels sparen voor gratis toegangskaarten voor dierentuin Artis Amsterdam. Gebruikt u ze zelf niet? Dan kunt u ze inleveren in de bus in de hal van de Opstandingskerk. U mag ze ook in de brievenbus van de Opstandingkerk gooien. Bij voorkeur volle spaarkaarten of losse zegels nog niet opgeplakt zodat wij de kaarten vol kunnen maken.
In de Dekamarkt in Monnickendam staat ook een doos van de diaconie bij de kassa’s waarin de zegels kunnen worden gedeponeerd. 

De diaconie verspreid de kaarten onder cliënten van de voedselbank en inwoners van Waterland waar wij via maatschappelijk werk, WMO of de wijkteams contact mee hebben. We hopen ook dit keer op een succesvolle actie.