LOVE LOVE concertZondag 11 december vindt het LOVE LOVE concert plaats in de Grote Kerk in Monnickendam.
Aanvang 19:30 - toegang gratis, reserveren is noodzakelijk.

Dit concert is een initiatief van Daniël Roukema uit Nijkerk. Hij is binnen de evangelische kerk Mozaïek actief op het gebied van inclusiviteit. In de afgelopen weken heeft hij een team van vrijwilligers opgetrommeld en zijn de voorbereidingen voor het LOVE LOVE concert gestart. Er komt een gelegenheidsband, samengesteld door verschillende artiesten, voornamelijk uit evangelische kerken. Het repertoire zal afwisselend zijn met seculiere nummers met een boodschap én aanbiddings-muziek. Tijdens de avond is ds. Alexander Noordijk gevraagd om een korte overdenking te houden.
U bent van harte welkom!
Kijk voor de laatste informatie op Facebook

Film met een goed verhaal4 december - 19.00 uur
Met elkaar naar een film kijken is niet alleen gezellig, maar levert dikwijls ook verassende zingevingsgesprekken op. Voor het komende jaar hebben we een zestal films met als thema: ‘Een goed verhaal’. Aansluitend aan elke film is er een nabespreking met een hapje en een drankje.
Deze avond zal de film The Shack (De uitnodiging, 2017) worden vertoond. Het verhaal gaat over een man die na een tragisch verlies op zoek is naar antwoorden. Hij ontvangt een mysterieuze brief die hem leidt naar een verlaten hut in de wildernis van Oregon. De uitnodiging worstelt met de tijdloze vraag: Waar is God in deze wereld vol onbeschrijfelijke pijn en verdriet? Een bijzonder intense film, absoluut een aanrader. Deze film mag je niet missen.
Datum en tijd: zondagavond 4 december – 19.00 uur
Plaats: De Opstandingskerk

Advent in de KinderkerkIk kan niet wachten! Zo heet het adventsproject van 2022. De tijd van advent is een tijd van wachten. Het woord ‘advent’ betekent ‘komst’: we wachten op de komst van Jezus. We zien uit naar zijn geboorte en zijn komst als mens naar de aarde. We verwachten Hem! In de kinderkerk ontdekken we hoe verschillende Bijbelse personages elk op hun eigen manier wachten op de vervulling van Gods belofte. In de kerk wordt dat zichtbaar op een poster, waar we steeds de Bijbelse personages zullen opplakken. En ook voor thuis krijgen de kinderen een poster en een boekje voor het hele gezin. Zo wachten we samen met verschillende Bijbelse personages op zijn komst, we wachten samen op het kerstfeest!

TOP2000 dienst

We zijn blij dat het weer mogelijk is om een TOP2000 dienst te organiseren. De dienst staat gepland voor vrijdag 6 januari 2023. Het thema van de dienst is Vrede en de dienst wordt geleid door ds. Alexander Noordijk en ds. Fred Omvlee.
Net als in 2019 zal er weer een TOP2000 koor gevormd worden waarbij iedereen welkom is. Het koor staat onder leiding van Gerarda Bloem en gaat oefenen op zaterdag 26 november, 3 en 17 december van 15.00-16.00 uur in de Opstandingskerk. Aanmelden is niet verplicht.
Stemmen!
Via de website www.top2000kerkdienst.nl kan iedereen stemmen op zijn/ haar favoriete nummer. Laat je stem horen en zie jouw favoriete nummer terug in de TOP10 van Waterland. Vanaf 19.00 uur is de Opstandingskerk open en wordt onder het genot van koffie en thee de TOP10 van Waterland gepresenteerd. De dienst begint om 20.00 uur. Er wordt gecollecteerd voor het doel van Kerk in Actie kerstcollecte, namelijk een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Daarnaast is er ook een collecte voor de onkosten.
Na afloop van de dienst is er een drankje verkrijgbaar, zijn er hapjes en is er gelegenheid om na te praten. Wil je meer informatie? Dit kan via top2000kerkdienstmonnickendam@gmail.com.

Open kerkVanaf oktober is de kerk één zaterdag per maand geopend, tegelijk met de voedselbankinzameling. We richten ons op ontmoeting en een kleine activiteit.
Zaterdag 10 december kerststukjes maken met Alie Sluis

In de kerkzaal is ruimte voor bezinning en  de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken.
Wilt u ook een keer helpen dan kunt u zich opgeven: koster.opstandingskerk@ziggo.nl 

Uitzending kerkdiensten

De ochtenddiensten zijn te volgen via Omroep-Pim op het Ziggo kanaal 46 of KPN kanaal 1442 of via internet op: https://www.omroep-pim.nl/tv/livestream.

Klik hier voor de liturgie van de ochtenddienst op 27 november 2022.

De werkgroepen Beeld & Geluid van de Grote Kerk en de Opstandingskerk regelen de opname, het geluid en de uitzendingen in de kerken van kerkdiensten, uitvoeringen en concerten. Ook verzorgen zij het beeld en geluid naar het verzorgingshuis Swaensborch en enkele aanleunwoningen. Tevens maken zij op verzoek beeld- en geluidsopnames. In alle kerken is een ringleidingsysteem voor slechthorenden aanwezig.