Uitzending kerkdienstenDe ochtenddiensten zijn te volgen via Omroep-Pim op het Ziggo kanaal 46 of KPN kanaal 1442 of via internet op: https://www.omroep-pim.nl/tv/livestream.

Er is helaas geen liturgie van de ochtenddienst op 28 mei 2023.


De werkgroepen Beeld & Geluid van de Grote Kerk en de Opstandingskerk regelen de opname, het geluid en de uitzendingen in de kerken van kerkdiensten, uitvoeringen en concerten. Ook verzorgen zij het beeld en geluid naar het verzorgingshuis Swaensborch en enkele aanleunwoningen. Tevens maken zij op verzoek beeld- en geluidsopnames. In alle kerken is een ringleidingsysteem voor slechthorenden aanwezig.

 

Inzameling Voedselbank


Zaterdag 10 juni
is het weer zover, we zamelen producten in voor de voedselbank. 
Ook zondag 11 juni tijdens de kerkdiensten kunt u spullen inleveren.
U kunt houdbare voedingsmiddelen en/of verzorgingsproducten tussen 10 en 12 uur brengen bij de Opstandingskerk aan de Graaf Willemlaan in Monnickendam.
De producten gaan naar de voedselbank in Purmerend. Het aantal klanten bij de voedselbank stijgt, dus is er steeds meer nodig. 
Denk vooral aan soep, ontbijtgranen, pasta, rijst en potten met groente, olijfolie en wasmiddel. Laten we ervoor gaan dat er een flink aantal kratten kan worden afgeleverd bij de voedselbank!
Ook zijn cartridges en oude mobieltjes welkom, deze gaan naar Stichting de Opkikker. Verder kunnen er weer gebruikte brillen ingeleverd worden en postzegels zamelen we ook in. De opbrengst hiervan komt ten goede aan diverse hulpverleningsprojecten.
Van harte bij u aanbevolen.

 

Ontmoetingsmiddag

Generatiedienst

Kerk naar BuitenZondag 20 augustus
– Picknicken na de dienst
Aansluitend aan de ochtenddienst willen we met wie het leuk vindt gaan picknicken op het Hemmeland. Het is een Amerikaanse Picknick, wat betekent dat iedereen zelf eten en drinken meeneemt en we al het lekkers samen delen. Een mooie gelegenheid om langer met elkaar door te praten over de dienst of kennis te maken met wie je niet zo goed kent. Informatie over tijd en exacte locatie volgt later.
Zaterdag 16 september – Running Diner “Schuif lekker aan!”
Vind je het leuk om gemeenteleden te ontmoeten tijdens een diner? Doe dan mee met het Running Diner op zaterdagavond 16 september. Een Running diner is een informeel eet-evenement waarbij deelnemers verschillende gangen nuttigen in verschillende huizen. Het voorgerecht wordt geserveerd bij een gastheer of -vrouw thuis, het hoofdgerecht op een tweede locatie en het dessert eten we gezamenlijk in de Opstandingskerk.
Binnenkort maken we een inschrijfformulier, waarop je kunt aangeven met hoeveel personen je mee wilt doen en welk gerecht je zou willen voorbereiden. Vervolgens wordt er een indeling gemaakt. Als de indeling rond is, hoor je voor hoeveel mensen je mag koken én bij wie je de andere gang gaat nuttigen.  Op de avond zelf is de grote verrassing wie er aanschuiven.