Op weg naar Pasen

JeugdcatecheseCATECHESE (15 jaar en ouder)
Datum en tijd: Donderdag 23 maart 20.15 – 21.15 uur
Plaats: de Opstandingskerk (na afloop een drankje)


CATECHESE ( 12 – 15 jaar)
Datum en tijd: Dinsdag 28 maart 17.00 – 18.00 uur
Plaats: de Opstandingskerk (na afloop eten we een hapje met elkaar)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met ds. Alexander Noordijk, tel. 06-24920344

Film met een goed verhaal25 maart - 20.00 uur
Met elkaar naar een film kijken is niet alleen gezellig, maar levert dikwijls ook verassende zingevingsgesprekken op. Voor het komende jaar hebben we een zestal films met als thema: ‘Een goed verhaal’. Aansluitend aan elke film is er een nabespreking met een hapje en een drankje.
Departures
Net nadat hij een dure cello heeft aangeschaft verliest muzikant Daigo Kobayashi (Motoki) zijn baan wanneer zijn orkest wordt opgeheven. Hij solliciteert naar ander werk, maar schrikt wel even als hem wordt verteld dat het een baan is bij een begrafenisondernemer. Zijn griezelige nieuwe functie heeft een lage status, hij houdt de aard van zijn werkzaamheden dus maar verborgen voor zijn echtgenote. Maar langzaam maar zeker realiseert hij zich dat het vak ook een mooie, troostvolle kant heeft. Soms een tikje slepend, niettemin in 2009 bekroond met de Oscar voor beste buitenlandse film.
Datum: zaterdag 25 maart
Plaats : De Opstandingskerk
Tijd: 20.00 uur

 

Oproep vrijwilligers: vele handen maken licht werkMet het voorjaar in de lucht wordt het weer tijd eens goed de bezem door de Opstandingskerk te halen. Samen gaat het sneller en is het veel gezelliger! Dus wie een ochtendje wil helpen is van harte welkom. We starten rond 9:30 uur. En uiteraard is er ook tijd voor koffie met wat lekkers.
Donderdag 30 maart: grote schoonmaak, kerkzaal
Woensdag 12 april: grote schoonmaak, jeugdruimte en crècheruimte
Maandag 17 april: tuinieren rondom de Opstandingskerk
Komt u ook een keer gezellig helpen?
 

Bijbel en Borrel31 maart - Judas de verrader! 
We gaan op deze avond wat dieper in op een van de meest bespotte Bijbelse Judas Iskariot! Hij was de leerling die Jezus verraadde met een kus. Kort voor Pasen in 2006 werd de tekst van het pas ontdekte evangelie van Judas aan de wereld gepresenteerd. Dit Koptische geschrift uit de derde of vierde eeuw is een vertaling van een Grieks manuscript van rond 100 na Christus. Dit evangelie, wat ook wel genoemd werd het verboden evangelie van Judas vertelt het verhaal van Jezus, met Judas Iskariot in de hoofdrol. Volgens dit Judasevangelie was Judas helemaal geen verrader, maar juist een held. Alleen klopt dat wel? 
We gaan met dit zogenaamde nieuwe evangelie aan de slag op deze avond,
krijgen we meer inzicht over wie Judas was en wat vertelt de Bijbel ons over hem?
Nieuwsgierig van harte welkom!!
Datum en tijd: vrijdag 31 maart  – 19.30 uur (na afloop drinken we een borrel met een hapje)
Plaats: De Opstandingskerk
Informatie: ds. Alexander Noordijk – 06-2492 0344

TafelTijdTafelTijd is een initiatief van de PG Monnickendam en Stichting Wijdekerk. TafelTijd is samen kerk zijn van LHBT+ en betrokken of geïnteresseerde anderen. Je hoeft geen LHBTI+ te zijn om deel te nemen aan tafeltijd, iedereen is van harte welkom!!
En waar kun je beter ervaren samen kerk te zijn dan aan Zijn tafel? We eten samen en gaan in gesprek met elkaar over zingevingsvragen. We inspireren en bemoedigen elkaar en steunen elkaar daarmee in het geloof. TafelTijd wil een veilige plek bieden voor alle aanwezigen en elkaar geen meningen of opvattingen opdringen.
Iedereen is welkom met de eigen levens- en geloofsopvattingen. Meer info over TafelTijd: https://www.wijdekerk.nl/tafeltijd
Datum en tijd: zaterdag 1 april – 17.30 uur inloop, aanvang 18.00 uur
Plaats: De Opstandingskerk
Informatie en aanmelding:
ds. Alexander Noordijk, a.noordijk@protestantsekerk.nl
Lianne Boots, lianneboots@live.nl

Palmpasen & Kinderpaasfeest


Inzameling VoedselbankZaterdag 15 april
is het weer zover, we zamelen producten in voor de voedselbank. 
Ook zondag 16 april tijdens de kerkdiensten kunt u spullen inleveren.
U kunt houdbare voedingsmiddelen en/of verzorgingsproducten tussen 10 en 12 uur brengen bij de Opstandingskerk aan de Graaf Willemlaan in Monnickendam.
De producten gaan naar de voedselbank in Purmerend. Het aantal klanten bij de voedselbank stijgt, dus is er steeds meer nodig. 
Denk vooral aan soep, ontbijtgranen, pasta, rijst en potten met groente, olijfolie en wasmiddel. Laten we ervoor gaan dat er een flink aantal kratten kan worden afgeleverd bij de voedselbank!
Ook zijn cartridges en oude mobieltjes welkom, deze gaan naar Stichting de Opkikker. Verder kunnen er weer gebruikte brillen ingeleverd worden en postzegels zamelen we ook in. De opbrengst hiervan komt ten goede aan diverse hulpverleningsprojecten.
Van harte bij u aanbevolen.

 

Kloosterweekend 2023

Pak je agenda en noteer alvast 12 mei t/m 14 mei 2023!
Tijdens het weekend beleven wij samen het kloosterleven van de Benedictijnen in de Sint Andriesabdij dichtbij Brugge. Een ontmoeting met monniken van verschillende generaties en achtergronden met uiteenlopende karakters en activiteiten.
Al vele jaren mogen wij (jongeren en ouderen) in dit klooster een weekend tot rust komen, volgens sommigen zelfs thuiskomen. Dagelijks bidden, zingen, praten en eten wij met de monniken in hun dagritme. Tijdens het weekend behandelen wij een thema die als rode draad door het weekend loopt.
De kosten bedragen ca. 50 euro per persoon per dag (inclusief maaltijden).
Voor het meerijden wordt een vergoeding voor de benzinekosten gevraagd. Er is plaats voor 21 deelnemers.
Wilt u/ wil jij met ons mee om deel te nemen aan deze bijzondere ervaring?
Geef je dan snel op en stuur een mail naar: lianneboots@live.nl

Uitzending kerkdiensten

De ochtenddiensten zijn te volgen via Omroep-Pim op het Ziggo kanaal 46 of KPN kanaal 1442 of via internet op: https://www.omroep-pim.nl/tv/livestream.

Klik hier voor de liturgie van de ochtenddienst op 26 maart 2023.

Klik hier voor de liturgie van de avonddienst op 26 maart 2023.

De werkgroepen Beeld & Geluid van de Grote Kerk en de Opstandingskerk regelen de opname, het geluid en de uitzendingen in de kerken van kerkdiensten, uitvoeringen en concerten. Ook verzorgen zij het beeld en geluid naar het verzorgingshuis Swaensborch en enkele aanleunwoningen. Tevens maken zij op verzoek beeld- en geluidsopnames. In alle kerken is een ringleidingsysteem voor slechthorenden aanwezig.