Jaarthema: ga mee op trektocht!Als Protestantse Gemeente Monnickendam gaan wij dit jaar samen op trektocht. Met dit nieuw thema als gemeentetraject staan wij aan de start van een gezamenlijke trektocht.
Het is geen hardloopwedstrijd waarin je hard van stapel loopt of een race waarbij je de finish in zicht hebt. Wij gaan als gemeente op een trektocht, waarin wij regelmatig stilstaat, inzoomen met een vergrootglas, ontdekken, verwonderen verbinding maken met elkaar en inspiratie vinden.
De brief van Paulus aan de Efeziërs wordt onze gids voor onderweg. Als wij deze brief lezen dan begint Paulus met dankbaarheid. Hij is dankbaar voor wat hij ontvangt in God en voor wat hij ontvangt in de gemeente. Ik nodig u uit om zijn woorden als een uitdaging en een advies om onze trektocht te beginnen met ontvangen en verwonderen. (Efeze 1: 1-16) 
De komende periode ontvangt u hierover meer informatie via het kerkblad waarbij u wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een gespreksgroep en/of wijkteamavond. Een warme en gezegende groet, ds. Alexander Noordijk & ds. Trinus Hibma
terug